Boka tar for seg skandinavisk folkekultur og drakttradisjoner, og presenterer tradisjonelle drakter og bunader fra Norge og Sverige, samt samiske drakter. De presenterte draktene er både gamle og nylagde, og viser hvordan draktskikken har utviklet seg gjennom årene, påvirket av både mote og personlig smak. Boka har parallell tekst på engelsk og norsk eller svensk.
Scandinavian Folklore I er første boken i en serie inspirasjonsbøker for alle som er interessert i skandinavisk folkekultur og drakttradisjoner. I bildene av både gamle og nylagde plagg, ser man at draktskikken sjelden er statisk, men påvirket av både tidens mote og personlig smak. Forfatteren og fotografen Laila Durán har samarbeidet med museer og private samlere i sin presentasjon av tradisjonelle drakter fra Norge, Sverige og Sameland. I boken vises over 700 bilder av bunader og folkedrakter til hverdag og fest, fra nord til sør, gjennom de ulike årstidene.
Tekstene er på norsk, svensk og engelsk. Les mer på www.duranpublishing.com
Forlag Duran publ.
Utgivelsesår 2011
Serie Scandinavian folklore (1)
Omtalt sted Norden
Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk Svensk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHer er fagbøker jeg hadde glede av i 2013. Noen av titlene har omtaler.