Folk og røvere i Kardemomme by

av (forfatter) og Thorbjørn Egner (illustratør).

Cappelen Damm 1979 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.98 (258 terningkast.)

2189 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bli kjent med gamle Tobias med skjegget, Tommy og vesle Kamomilla, trikkefører Syversen, pølsemakeren, barberer Sørensen, tante Sofie, politimester Bastian og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Bak i boka finner du tekster og sangnoter.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 1979

Format Innbundet

ISBN13 9788202045944

EAN 9788202045944

Språk Bokmål

Sider 104

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

86 105 55 5 3 4

Bokomtaler

Kardemommeby er en idealistisk og god modell av det norske samfunnet. Jeg liker dette barneboka selv om jeg er 30 år gammel. Det er en russisk oversetning, men boka er ikke så populær i Russland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klassisk, norsk barnebok. Fine sanger. Gode illustrasjoner. Et spennende univers for barn. Handlingen er ca 1950-60, men aktuell også i dag. Kan anbefale både denne boken og andre av Thorbjørn Egner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Hyggeligere enn mange andre!" sa Tante Sofie, hva hun nå kunne mene med det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Husker du da åpnet en bok første gangen og lot blikket gli over de merkelige tegnene som med en usviklelig presisjon snirklet seg frem og tilbake over det lett gulnede papiret? Hvordan eselørene viste hvor den forrige leseren hadde tatt sine pauser, og hvordan kaffeflekkene vitnet om en historie så spennende at selv ikke søvnen, tørsten eller sulten kunne hindre øynene i å lese og hendene i å bla, side etter side? Husker de første forsøkene på å halte deg gjennom en bok på egenhånd? Husker du stoltheten du følte da boken slo igjen for siste gang? Husker du den lille klumpen av melankoli over at historien var over? Ingen bøker betyr så mye som de første. På historiene om fjerne land og stolte riddere bygges den leselysten som senere skal føre til at du igjen og igjen graver deg ned i din egen verden og lar de skrevne ordene føre deg langt vekk. Jeg vil nå dra frem de bøkene som fikk meg til å lese. De bøkene som inspirerte og motiverte meg. De som tvang frem barnetårene, og den sprudlende barnelatteren. De som gjorde at jeg satte vekkerklokken på en time tidligere for å rekke å lese før jeg dro til skolen... La oss dykke ned i minnenes brønn og igjen le av snakkende portretter, svenske småtroll og bestemødre med sans for det makabre.


Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg fikk spørsmål fra en god venn om å hjelpe til med å sette opp en dåpsgave til et tvillingpar (fra to fadderpar). Bøkene skal fungere som en litterær skattekiste og skal følge barna i deres første år. Listen er satt opp med hjelp fra tips fra andre bokelskere, meg selv, og spesifikke ønske fra fadderne. Samlingen består av 30 bøker og koster rundt 5000 kr samlet. Den store barnesangboka var ment å være med, men den har foreldrene fra før.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Liste for å halde orden på bøkar eg vil anbefale barn å lese :) Spesielt tenker eg på lillesøstera mi på ti år. Også skal eg bli grunnskolelærar, gleder meg til å lese med borna på skulen!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

..når/hvis den tid kommer... En samling av mine egne favoritter fra jeg var barn, i tillegg til bøker jeg har oppdaget senere. En god dose med eventyr, magi og leseglede :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har hatt stor glede av å lese disse bøkene selv og for mine barn. Særlig Roald Dahl gjør lesestunden på sengekanten ekstra spennende og morsom. Vanskelig å velge en av hans bøker, men jeg husker spesielt "Georgs magiske medisin" som usedvanlig oppløftende. Ikke alle bøkene passer til alle aldersgrupper. Les boka selv først. Da leser du også med mer innlevelse for dine barn!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen" av Thorbjørn Egner
 • "Karius og Baktus" av Thorbjørn Egner
 • "Snekker Andersen og julenissen" av Alf Prøysen
 • "Geitekillingen som kunne telle til ti" av Alf Prøysen
 • "Tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett" av Elsa Beskow
 • "Ole Aleksander Filibom-bom-bom" av Anne-Cath. Vestly
 • "Åtte små, to store og en lastebil" av Anne-Cath. Vestly
 • "Lillebror og Knerten" av Anne-Cath. Vestly
 • "Mormor og de åtte ungene i skogen" av Anne-Cath. Vestly
 • "Marte og mormor og mormor og Morten" av Anne-Cath. Vestly
 • "Guro" av Anne-Cath. Vestly
 • "Pippi Langstrømpe går til sjøs" av Astrid Lindgren
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver