Ondskapens hotell

av (forfatter).

Fredhøi 1990 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (116 terningkast.)

430 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Som et lysende slott ligger Hotel Overlook der med sine mange rom og nesten like mange tragedier, tragedier skjult under et glemselens slør. Likevel er det som om det onde lever der. Hit kommer Jack Torrance, kona Wendy og deres fem år gamle sønn Danny. Alkoholikeren Jack skal føre tilsyn med hotellet, mens han egentlig forsøker å lappe sammen sitt mislykkede liv. Wendy forsøker å redde et strandet ekteskap, og Danny...? Danny har telepatiske evner, og "ser" og fornemmer hotellet på sin egen måte. Men han sier ingenting. Og katastrofen raser familien i møte. Romanen er filmatisert.

Bokdetaljer

Forlag Fredhøi

Utgivelsesår 1990

Format Heftet

ISBN13 9788204024206

EAN 9788204024206

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 379

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

39 54 18 4 1 0

Bokomtaler

Denne boken er en av mine favorittbøker. Jeg leste den til og begynne med fordi at jeg synes filmen av Kubrick er kul, men fant ut at ikke bare er boken så mye rikere enn filmen, den er nesten ugjenjennelig. Karakterene er av de mest realistiske karaktererne i noen bøker jeg har lest, jeg ser veldig for eksempel mye av min egen (awesome) mor i Wendy. Selv om jeg ikke har synske evner, vet jeg at moren min hadde taklet og reagert på det akkurat som Wendy gjør med Danny.
Du får mye innsikt i familien Torrence sitt følelsesliv, historie og tankegang, og dette gjør at de overnaturlige elementene( som er mindre viktige, da karakterene står i sentrum) føles ekte også. Mange av oss har hørt historier fra familier eller venner om spøkelser, gjemsøkte bygninger og lignende, så de paranormale opplevelsene til familien i boken er ikke helt urelatabelt for oss. Når legen i Sidewinder(bygden på bunnen av fjellet Overlook Hotel ligger på) nevner vampyrer blant andre overnaturlige fenomener han ikke tror på, er vi enig. Vampyrer er fra fantasy-bøker og filmer. Derimot er åndene og ekkoene fra fortiden på Overlook veldig lett å akseptere. Det var her "oppfølgeren" Doctor Sleep( som jeg ikke vil anbefale) dro det for langt, og minnet mer om The Dark Tower serien til King enn The Shining.
Til slutt, for de som ikke gjør det, vil jeg insitere på at bøker skrevet på engelsk blir lest på engelsk, da alt for mye blir tapt og ødelagt i oversettelser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En klassiker som må leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Every big hotel has got a ghost. Why? Hell, people come and go ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[W]hen snow fell, getting out of here would not be a matter of an hour's drive to Sidewinder but a major operation. They would sit up here in this deserted grand hotel, eating the food that had been left them like creatures in a fairy tale and listening to the bitter wind around their snowbound eaves.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg var en stor fan av tv-serien Gilmore girls. Derfor bestemte jeg meg for at jeg ville lage en liste over hvilke bøker de nevner i serien. Det er en lang liste, som jeg fant på en nettside som ikke finnes lengre.
Jeg har ikke tatt med bøkene bak de filmene som også nevnes.
Si gjerne ifra, hvis du vet om bøker jeg ikke har i lista.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Gode filmer er ofte inngangsporter til gode bøker. Her er eksempler på bøker jeg enten har lest eller ønsker å lese fordi jeg har likt filmen.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Salem's lot" av Stephen King
 • "It" av Stephen King
 • "Christine - halloween edition" av Stephen King
 • "Rose Madder" av Stephen King
 • "Cujo" av Stephen King
 • "Desperation, Nevada" av Stephen King
 • "Fra en Buick 8" av Stephen King
 • "Insomnia" av Stephen King
 • "The stand" av Stephen King
 • "Talismanen" av Stephen King
 • "Kidnappet" av Stephen King
 • "Dolores Claiborne" av Stephen King
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver