Boken er et innlegg i debatten om pasientgruppers muligheter til å påvirke sin sykdomsutvikling, behandling og helsetilstand. Boken forteller også en historie om hovmodig ukultur i medisinske fagmiljøer.
OG SÅ MÅ DU IKKE STILLE SPØRSMÅL er et tankevekkende innlegg i debatten om pasientgruppers muligheter til å påvirke sin sykdomsutvikling, behandling og helsetilstand. Boken forteller også en historie om hovmodig ukultur i medisinske fagmiljøer.
"Dette kan ikke stemme, for da ville jeg hørt om det," var svaret Per Egil Hege fikk, da han forsøkte å informere en norsk lege om hvordan enkelte medisinske miljøer utenfor det norske vurderte skjoldbruskkjertellidelser. Hegges kone var på det tidspunkt alvorlig syk og hans kamp for hennes helse førte frem. Per Egil Hegge kunne slått seg til ro med det, eller - som han selv sier under et debattmøte på Rikshospitalet i Oslo - "jeg kunne mene at jeg var forpliktet til å fortelle legene og offentligheten hva jeg hadde funnet ut, for å rekke en hjelpende hånd også til pasienter som ikke hadde en ektefelle som kunne sette seg på et medisinsk bibliotek i USA. Jeg valgte det siste, og jeg er ikke kommet hit for å be om unnskyldning for det."
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788202204518
EAN 9788202204518
et vitenskapelig miljø tuftet på holdninger som
utkrystalliserer i følgende to uttalelser:
”Du skal ikke stille spørsmål” og
”Dette kan ikke stemme, for da ville jeg ha hørt om det”,
har reist en Berlin-mur mot nye tanker, mot forandring
og fremskritt.
Ennå visste ingen av oss at Berlin-murer ikke blir stående.
hele skriftet ligger også på websider her >