En usminket fortelling om en av tidenes største norske helteskikkelser Fridtjof Nansen fryktet å ha levd forgjeves. Det var det ingen grunn til. Dette er den første biografien som for alvor viser at Nansen var mer enn en polfarer og eventyrer. Han var også en vitenskapsmann i verdensklasse. Nansen ble en av tidenes største norske helteskikkelser, men han var også en søkende intellektuell, en romantiker som slet med tilværelsens mening, og en politisk liberaler som kritiserte stormaktenes imperialisme.Dette er fortellingen om den kompromissløse Nansen, en mann med store ambisjoner og enorm tro på egne evner. Her er drama fra isen, sterke historier om kjærlighet og savn, om vennskap og konflikter, om sorg og heftige følelser. Dette er første bind i en stort anlagt framstilling.
Utgivelsesår 2020
ISBN13 9788205550674
EAN 9788205550674
Serie Nansen (1)
Omtalt tid 1900-1945
Omtalt person Fridtjof Nansen
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket29 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketDisse bøkene er nominert til Sørlandets litteraturpris 2012. Stem på din favoritt på prisens hjemmeside.