Når den døde våkner

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (31 terningkast.)

77 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En gammel mann ligger for døden på sykehuset. En dag finner personalet ham drept i sykehussengen. Liket er plassert i en stilling som ligner en korsfestelse, og rundt halsen har han et gult silketørkle. Politiførstebetjent Ulf Larsen blir motvillig kommandert til å ta saken. På låven på den avdødes gårdsbruk finner han et fugleskremsel som er hengt opp som en korsfestet og med et gult silketørkle rundt halsen. Snart begynner Ulf å motta underlige, anonyme e-poster med bibelsk innhold. Dette er den første boka om politiførstebetjent Ulf Larsen ved Follo politidistrikt.

Omtale fra forlaget

En gammel mann ligger for døden på sykehuset. Personalet regner med han snart skal dø. En dag finner de ham drept i sykehussengen. Liket er plassert i en stilling som ligner en korsfestelse. Rundt halsen har han et gult silketørkle. Politiførstebetjent Ulf Larsen blir motvillig kommandert til å ta saken. Det blir raskt klart at mannen, som bodde på et isolert, nedlagt gårdsbruk, ikke var den han utga seg for. På låven finner Ulf Larsen et fugleskremsel. Også det er hengt opp som en korsfestet og det har et gult silketørkle rundt halsen. Noen må ha følt et voldsomt hat mot den gamle mannen og hatt et ønske om en grusom hevn. Men politiet kjenner verken morderen eller offeret. Og snart begynner Ulf Larsen å motta underlige, anonyme e-poster med bibelsk innhold. Etterforskningen skal lede politiet både langt av sted og langt tilbake i tid, til krigen og motstandskampen. Når den døde våkner er Knut Lindhs debut som krimforfatter. Knut Lindh (f. 1951) har arbeidet som journalist i over 30 år, bl.a. i NRK og TV 2. Han har skrevet flere bøker både for voksne og ungdom. Når den døde våkner er hans første kriminalroman. Om boken: «Intenst spennende og sinnrikt konstruert!» Tom Egeland «Dette er en klassisk politikrim og Lindh er proff» Cathrine Krøger, Dagbladet «Lindh skriver ganske enkelt djevelsk bra» Monika Yndestad, BA

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788241905773

EAN 9788241905773

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Akershus

Språk Bokmål

Sider 347

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 17 10 1 2 0

Bokomtaler

Ukjent forfatter for meg, men ble positivt overrasket.lett å lese, spennende og gode personkarakterer.gleder meg til å lese neste boka!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En huskeliste for meg selv over bøker jeg leser i 2010.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dag i oktober skulle jeg bare ta en kaffe med en bekjent, tilfeldigvis medlem i Bokrådet. At hun skulle overøse meg med deilige, tykke bøker, var ikke i mine tanker, men det gjorde hun altså. Her er Turids overaskelsespakke, og noen til:


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blodsbrødre" av Knut Lindh
 • "En tid til å drepe - thriller" av Inge Harsten
 • "Is - roman" av Bjørn Bottolvs
 • "Blindebukk" av Knut Lindh
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Tiden leger ingen sår - roman" av Ingrid Berglund
 • "Skrik under vann" av Jeanette Øbro Gerlow
 • "Steinkisten" av Kjell Eriksson
 • "Svalens graf" av Sissel-Jo Gazan
 • "Jomfrudansen" av Stephen Booth
 • "Memo fra en morder - krim" av Jan-Erik Knudsen
 • "Mairegn - roman" av Bjørn Bottolvs
Alle bokanbefalinger for dette verket