Underlige ting skjer i Berlin. Steinfigurer våkner plutselig til liv og lister seg gjennom mørke museumsrom, minner forsvinner fra menneskers hukommelse. Tvillingene Jessica og Oliver (14) kommer hjem fra ferie og husker ikke faren sin. Han er forsvunnet og bare en skremmende tomhetsfølelse er tilbake. På loftet finner de farens dagbok og der får de vite at han en gang har vært en kjent arkeolog ved det store Pergamon-museet. For å finne igjen faren sin legger søsknene en dristig plan, men snart kommer de på sporet av en sammensvergelse som truer minnene til hele menneskeheten.
Underlige ting skjer i Berlin. Steinfigurer våkner plutselig til liv og lister seg gjennom mørke museumsrom, minner forsvinner fra menneskers hukommelse.Tvillingene Jessica og Oliver (14) kommer hjem fra ferie og husker ikke faren sin. Han er forsvunnet og bare en skremmende tomhetsfølelse er tilbake. Det er som han ikke har eksistert. På loftet finner de farens dagbok i en kiste som har tilhørt moren deres, som døde da de var små. Der får de vite at faren ikke alltid har vært nattevakt, men en gang var en kjent arkeolog ved det store Pergamonmuseet. I opptegnelsene hans får de vite om Quassinja, de tapte minnenes rike, og om dette hemmelighetsfulle rikets hersker, guden Xexano. For å finne igjen sin far legger søsknene en dristig plan. Men snart kommer de på sporet av en sammensvergelse som truer minnene til hele menneskeheten. Et nervepirrende kappløp med tiden begynner.
Ungdomsjuryens favoritt. Vinner av Buxtehuder Bulle og Preis der Jugendbuch-Crew, Göttingen.
Forlag Eide forlag
Utgivelsesår 2000
Genre Fantastisk litteratur
Omtalt sted Berlin
GLEM HAN ALDRI! For hans sanne navn binder ham. Alt som i hjertet er glemt, går sin vei. Og for enhver som bærer med seg noe som i hjertet er glemt, åpner sin port.
I tidlig tenårene begynte jeg å lese fantasy-litteratur. Her er et utvalg over det jeg leste. Skal komme med mer utfyllende kommentarer etterhvert.
Bokserier som, etter min mening, holder god kvalitet gjennom hele serien, eller så lang i serien jeg har kommet.