Medea Sinopli Mendez er en ikonisk skikkelse i landsbyen sin, den siste fullblods grekeren i en familie som har levd på Krim-kysten i århundrer. Medea har ingen egne barn, men slektninger i hopetall som tilbringer sommeren hos henne hvert eneste år. Denne sommeren på syttitallet kommer heftige kjærlighetshistorier og intriger til overflaten, samtidig som Medea nøster opp hendelser i sitt eget liv. Gjennom Medea og de andre familiemedlemmene får vi innblikk i politiske omveltninger, krig og vanlige folks liv i hele Sovjet-området – fra forrige århundreskifte og fram til i dag. Familiens dramatiske historie reiser tidløse spørsmål om kjærlighet, død, tillit og svik. Ljudmila Ulitskaja (f. 1943) har siden debuten i 1992 vært regnet som en av Russlands viktigste forfattere, og skriver i den realistiske tradisjonen etter 1800-tallets store romanforfattere. Medea og hennes barn kom opprinnelig ut i 1996, og er et av hennes hovedverker.
Utgivelsesår 2023
Format Lydfil
ISBN13 9788202811327
EAN 9788202811327
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNår han nå sto ved livets ytterste grense, var det en del ting som han ikke hadde ant noe om, som begynte å åpenbare seg for ham: At tanker ikke kan gjengis fullt ut, men bare med noe like i nærheten, at det finnes en slags klaring, et slags gap mellom tanke og ord, og at dette gapet fylles igjen gjennom en intens virksomhet fra bevissthetens side, som utfyller de begrensede muligheter som språket gir.
Se alle bokelskere som følger dette verketForslag til bøker til lesesirkel - ny runde.
Kvinnelige forfattere fra land vi sjelden leser fra.