Tor Bomann-Larsens debut som romanforfatter forenes historikerens innsikt med fortellerens teft for indre og ytre spenning. Livlegen journalfører tsarfamiliens fangenskap med både avstand og nærhet, og ikke minst med en dyp stillferdig lojalitet.
En natt i juli ble Russlands siste tsar henrettet sammen med sin familie, tre tjenere og livlegen. Dette er livlegens beretning. Gjennom hans dagbok blir vi ført bak murene i tsarfamiliens fangenskap. Vi gjennomlever 77 døgn i hatets grep, under historiens skyldbyrde, hvor den enkelte klamrer seg til håpet om redning. "Bare kjærlighet kan befri oss," skriver livlegen.
Forlag Cappelen
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 1914-1918
Omtalt person Jevgenij Sergejevitsj Botkin
Tildelt litteraturpris Brakeprisen 2000
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket28 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketSkjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).