Livets skole

å forstå følelser

av (forfatter) og Hilde Matre Larsen (oversetter).

Humanist forlag 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En guide til å leve godt og klokt fra Alain de Botton, forfatteren av blant annet Statusjag, Kunsten å reise og Filosofi som lindring og trøst.

Dette er en bok om alt du aldri lærte på skolen. Den handler om å forstå sine egne følelser, å finne og ta vare på kjærligheten, å lykkes i arbeidslivet og å komme over skam og skyld. Den handler også om å gi slipp på myten om det perfekte liv for å oppnå virkelig følelsesmessig modenhet. Boka er skrevet i et tilgjengelig språk og med en varm og menneskelig tone, og er den ultimate veiviseren til det rike livet vi alle ønsker oss og fortjener.
Boka er basert på forskning på emosjonell intelligens, og omhandler temaer som

Hvordan forstå deg selv

Hvordan håndtere forhold

Hvordan bli mer effektiv på jobben

Hvordan holde ut nederlag

Hvordan bli mer motstandsdyktig

Alain de Botton (f. 1969) er en sveitisk-britisk filosof og forfatter. Han er en av grunnleggerne av den globale organisasjonen The School of Life.

Bokdetaljer

Forlag Humanist forlag

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788282822121

EAN 9788282822121

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

"Livets skole" eller "The School of Life" er en global organisasjon som arbeider for følelsesmessig opplæring og velferd ifølge bokens siste side. I denne boken som er blitt til med utgangspunkt i denne organisasjonen og bærer det samme navnet, får vi et dykk inn i følelsenes verden på en litt annenledes måte enn gjennom andre bøker jeg har lest som omhandler følelser.
Boken har på en måte en litt poetisk og filosofisk tilnærming til temaet, men holder seg også ganske godt til det faglige, og spesielt det psykologiske. Boken kan bli noe svevende og noen setninger og avsnitt må leses flere ganger for å fatte innholdet og det blir ikke så mye lettere når man sitter med følelsen at boken kanskje også er litt dårlig oversatt til norsk. Kanskje det er det poetiske og filosofiske språket som er årsaken til det?

Boken gir noen gode innblikk inn i barndommen og hvordan den er med på å forme det vi blir i mer voksen alder. Boken har også en interessant delkapittel om hvordan barndommens følelsesmessige mangler kan være årsak til ønske om berømmelse senere i voksen alder og at flere berømte skikkelser akkurat ikke har hatt den beste barndommen å reflektere tilbake til.
Videre så er det interessant å bemerke seg hvordan egoister i dag ofte ikke har fått nok som barn, for lar man denne selvopptattheten få mer spillerom som barn så vil den ikke forfølge og ødelegge senere i følge forfatterne. Forfatterne skriver: "Den såkalte narsissisten er rett og slett en formørket sjel som ikke har hatt muligheten til å bli uhemmet og urimelig beundret og forkjælt fra begynnelsen av". Med andre ord: hvordan vi er som voksne har mye å si hvordan vi ble følelsesmessig tatt hånd om som barn. Et annet sted skrives det at folk har ikke noe behov for å skade andre hvis de ikke først er plaget selv. Boken har mange gode sitater som inneholder poenger jeg ikke har tenkt så nøye over før. Den får disse fram på en god og poengfull måte. Videre så tar boken fram litt rundt dette med kranling i forhold, om affærer, når dette starter og hva det egentlig går ut på følelsesmessig. Boken gir også et innblikk i at det eksisterer noe som heter følelsesmessig arv, at vi bærer med oss følelsesmessige sår fra våre forfedre. Et interessant aspekt ved epigenetikk.

Noe jeg stusset over var forfatterens negative syn på ekteskapet om hvordan de mener at man blir fanget av ekteskapssystemet og at det er altfor vanskelig å bryte ut av hvis man må det. Mye tullete tankegang rundt dette synes jeg. Bortsett fra dette og at boken til tider kan være noe høytsvevende, kanskje altfor undrende og filosofisk, så gir den en ganske god psykologisk innsikt i mennesket og menneskenaturen. Mot slutten så får vi også et innblikk i personlighetene til en romantiker vs en klassisist, og helt til slutt tolv punkter som kjennetegner et klokt menneske. Alt i alt en god og litt annerledes bok om følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vi blir unødig raskt støtt av andre når vi mangler viljen til å vurdere årsaken til adferden deres.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi tenker kanskje på egoister som folk som har blitt syke av for mye kjærlighet, men det motsatte er faktisk tilfelle: En egoist er en som enn ikke har fått nok. Selvopptattheten trenger fri bane i tidligere år for ikke å forfølge og ødelegge de senere. Den såkalte narsissisten er rett og slett en formørket sjel som ikke har hatt muligheten til å bli uhemmet og urimelig beundret og forkjælt fra begynnelsen av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Irriterende karaktertrekk har nesten alltid sine røtter i barndommen, lenge før vi kom inn i bildet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "En frivillig død" av Steffen Kverneland
  • "En kvinnes frigjøring" av Édouard Louis
  • "Far ; En kvinne" av Annie Ernaux
  • "Det hvite badehuset" av Thorvald Steen
  • "Ekko - et essay om algoritmer og begjær" av Lena Lindgren
  • "Hendelsen" av Annie Ernaux
  • "Lærerinnens sang - roman" av Vigdis Hjorth
  • "Jeg lever et liv som ligner deres - en levnetsbeskrivelse" av Jan Grue
  • "Magnet - roman" av Lars Saabye Christensen
  • "Vi er fem - roman" av Matias Faldbakken
  • "Farvel til Eddy Bellegueule" av Édouard Louis
  • "Rettsstridig forføyning - en roman om kjærlighet" av Lena Andersson
Alle bokanbefalinger for dette verket