Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka handler om Lise Lindbæks liv og virke. Hun var Norges første kvinnelige krigskorrespondent, og rapporterte hjem om fascismen i Italia og fra den spanske borgerkrigen. Boka forteller om hennes oppvekst, hennes karriere som journalist og hennes engasjement i mange forskjellige saker. Har register.
Omtale fra forlaget
Spennande biografi om Lise Lindbæk, Norges første .; og største .; kvinnelege krigsreporter. Lise Lindbæk var eit menneske som brende sitt lys med dobbel flamme. Ho var Noregs første . og største . kvinnelege krigskorrespondent. Ho rapporterte frå frontlinja under den spanske borgarkrigen, der ho blei venn med Nordahl Grieg og Ernest Hemingway. I april 1940 flykta ho frå den tyske invasjonen i Paris og havna i Casablanca. Seinare kom ho over til USA, der ho engasjerte seg sterkt i innsatsen til krigsseglarane. Lise Lindbæk var ein av samtidas kanskje mest kjende norske kvinner, ho snakka sju språk og førte seg heimevant på den internasjonale arenaen. Ho var ei uvanleg kvinne for si tid, eit glødande engasjert menneske som levde eit intenst og sterkt liv, fylt av dramatikk, triumf og tragedie. Sigrun Slapgard teiknar eit personleg og nært portrett av journalisten og mennesket Lise Lindbæk. Sigrun Slapgard er journalist i NRK Dagsrevyen.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2002
Format Innbundet
ISBN13 9788205278684
EAN 9788205278684
Omtalt person Lise Lindbæk
Språk Nynorsk
Sider 271
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Melsomprisen 2003
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
33 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketDet er blitt skrevet en del bøker om den spanske borgerkrigen og diktaturet som fulgte. Å lese historiebøker kan blir for faktaorientert - og hva var egentlig fakta i en slik situasjon? Gjennom skjønnlitteraturen kan man lære mye om hendelsene gjennom oppdiktete personer. Her er en rangert liste over bøker jeg har lest om temaet. Flere tips mottas med takk :)
Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!