Kjærlighet, løgner og ølglass er en novellesamling bestående av 13 «lettbeinte» noveller, som alle handler om kommunikasjon og forhold mennesker imellom.
«Du husker jo det meste. Du vet hvem du er. Du vet at du er gift med meg. Og du vet at du bor i dette huset som vi er så glade i», sier mannen hennes. Men hun husker ingenting. Og det er noe som ikke stemmer ...
En bestevenn greier ikke lenger å si det han vet han burde si. Hvordan kan han det, han elsker henne jo?
Alle gode ting er ikke alltid tre, og nye naboer kan skape mer spenning i tilværelsen enn det som godt er ...
Alle de 13 novellene handler om relasjoner, om det å håpe, og om det som skjer når håpet brister. Og ikke minst, om mye galskap ...
Liv Hege Refsdal har tidligere gitt ut fire barnebøker og en lydbok, og det er også blitt laget musikal av en av hennes barnebøker. Hun har også skrevet en rekke noveller for ukeblader og magasiner. «Kjærlighet, løgner og ølglass» er hennes første bok for voksne.
Forlag Liv forl.
Utgivelsesår 2014
Da jeg leste om denne lille novellesamlingen på bloggen Beathesbokhylle, fikk jeg veldig lyst til å lese den. Det er ikke så ofte jeg leser noveller, egentlig, men hvorfor ikke prøve.
Jeg fikk boka i posten for en ukes tid siden og begynte med den etter middagen. Jeg var hekta.
Novellene handler om relasjoner, forhold, kjærliighet, overgrep, mishandling, merkelige naboer. De er ganske korte, og lett å lese. Språket er enkelt, lett og direkte. Avslutningen i novellene er ofte overraskende. Det beste synes jeg var stemningen i novellene. Jeg måtte ta meg tid til å tenke over teksten når jeg var ferdig med novellene. De har noen poeng som får en til å stoppe opp, ikke rase videre. Novellene har driv og en del er faktisk ganske spennende.
Novellene leste jeg litt nå og da, etter middagen eller før jeg la meg.
Her er det videointervju med forfatteren. Refsdal har skrevet fem barnebøker før hun ga ut denne novellesamlingen. Hun sier hun startet å skrive noveller på 90-tallet, men at det først nå har blitt bok av det.
Takk til LiV, det lille forlaget i Vestfold, for leseeksemplaret.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketAlt så vakkert ut, alt var så viktig. Hvorfor måtte dette bildet bli ødelagt igjen? Hvorfor var ikke virkeligheten slik den så ut gjennom vinduet?