Innholdsmessig skiller denne boka seg fra bøkene som ”Kazinsky” har skrevet – identisk med forfatterparet som denne gangen skjuler seg bak dekknavnet ” Anna Ekberg”- Her er miljøet langt mer hverdagslig. også her finnes det handlinger som er elleville, nærmest absurde – særlig mot slutten. Det mest iøynefallende ved boka er oppbygningen- Allerede i første kapittel skjer drapet. Som lesere vet vi helt fra begynnelsen hva som har skjedd – eller rettere vi tror vi vet det, helt til omtrent midtveis oppdager (sammen med hovedpersonen) at det faktisk var noe annet som hadde skjedd.
ADVARSEL TIL DERE LESERE: Har du ikke lest denne boka før, bør du kanskje ikke lese det som følger. Her røpes nemlig omtrent alt. Denne omtalen er først og fremst skrevet for de som allerede kjenner boka, men som trenger en liten oppfriskning. Har du like skrantende hukommelse som jeg, kan du kanskje til og med ha nytte av det som følger……*
Hovedpersonen er mannen Christian. Sammen med broren Peter har han bygd opp et større entreprenørfirma. Christian er gift med Leonora. Sammen har de en sønn, Johan, som er i frd med å avslutte videregående skole. Gjennom mange år har Johan vært syk, så syk at det bare med nød og neppe var at han overlevde. Nå er Johan erklært helt frisk, ikke minst takket være moren Leonoras utrettelige innsats. Selv var Leonora forespeilet en strålende karriere som fiolinist, men måtte oppgi det hele da sønnen ble syk. Sønnen måtte til utlandet for å gjennomgå en livreddende, kostbar operasjon. For å få penger til dette må Christians firma trikse med aksjene, en ulovlig operasjon som til alt hell ennå ikke er blitt oppdaget.
Christian som i alle år har levd relativt lykkelig med sin Leonora, er plutselig blitt stormforelsket i den flere år yngre arkitekten Zenia. De har hittil klart å holde forholdet hemmelig for alle andre. Men en natt da Zenia sender ham flere tekstmeldinger, blir Leonora ytterst mistenksom. På en firmafest overrasker hun dem mens de har samleie, og det triumferende blikket som Zenia sender Christians kone, gjør et uutslettelig inntrykk på denne. Neste dag konfronterer hun mannen med sin viten. Hun forlanger at han øyeblikkelig gjør slutt med elskerinnen, hvis ikke vil hun gå til politiet og fortelle om bedrageriet hans. Christian ser bare én utvei, han må skaffe Leonora av veien. Hver dag er kona ute på en lengre joggetur. Nå sitter Christian i firmaets gamle varebil og venter på henne. Nå ser han henne foran seg, gasser på og kjører rett på dama. Hun blir kastet opp i været, treffer frontruta og blir liggende på bakken. Men han har ikke drept henne ordentlig for hun rører litt på armene. Derfor rygger han bilen over henne og knuser henne skikkelig. Etterpå sørger han for å få vasket bilen og skiftet frontrute.
Stor er Christians sjokk da en hel og uskadd Leonora dukker opp hjemme. Intetanende forteller hun at den dagen hadde hun valgt en annen løperute. Det var altså en annen, en ukjent kvinne som Christian hadde drept. Politiet, med den aldrende Holger i sentrum, klarer ikke å komme til bunns i etterforskningen. De har sine mistanker, men mangler bevis. Den som først forstår sammenhengen, er Leonora At det ikke lenger er penger igjen på bilvaskeriets betalingskort, avslører mannens udåd. Heretter stiller hun enda strengere krav til mannen sin. Han må drepe Zenia. Forgjeves forsøker Christian andre utveier. Han kjøper et tau for å kunne henge seg et sted inne i skogen, men dropper det. Han tropper opp på politistasjonen for å melde seg, men endrer forklaring i siste øyeblikk. Siste utvei blir å underkaste seg Leonoras regi. Sammen tar han og Leonora inn på et spa-hotell. Etter at de to har vist seg tydelig fram som et lykkelig ektepar forsvinner Christian etter planen. Han begir seg hjem til Zenia, men klarer ikke å drepe henne, ikke før Leonora selv dukker opp. I en spektakulær slutt på boka skildres det hvordan de to har kledd ut Zenias lik som en heks og plassert henne på det store st.hansbålet ute på vannet. På land står et hopetall med tilskuere sammen med politifolk og værende hunder. Heksa går opp i røyk.
I boka følger vi ikke bare Christian og familien hans. Noen kapitler er også viet den pensjonerte politimannen Holger og datteren hans. Faren legger ut for datteren om denne saken som politiet aldri klarte å løse slik at en skyldig kunne bli dømt. Det er en fortelling full av overraskelser. Ofte går det langt utenfor sannsynlighetens rammer, men siden skildringene er gode, aksepterer vi også dette.