Dette er Endes andre eventyrfortelling om hittebarnet Jim Knapp og Lukas fra lilleputtøya Lummerland. En mørk regnværskveld grunnstøter postskipet mot øya. Kong Alfons den kvart-på-tolvets kongedømme vakler, og de to vennene legger ut på en farefull ekspedisjon med lokomotivet Emma for å hente et fyrtårn fra ørkenen Verdens ende. Mye skjer underveis, bl.a. får Jim endelig vite den eventyrlige sannheten om hvor han stammer fra.
Forlag Damm
Utgivelsesår 1989
Genre Fantasy
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.
Barnebøker stående i bokhylla. Kom gjerne med anbefalinger!
(Prøvde å legge bøkene alfabetisk, men ser ut som de hopper litt rundt av seg selv.)