Tanz

gåtenes planet

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1997 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (16 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fjerde bok om stjerneskipet Alexandria. Alexandria har oppdaget en merkelig steinklode som bibliotekarene vil undersøke nærmere. Benji og vennene hans forsvinner etter tur på mystisk vis inn i planeten, til en gåtefull verden full av labyrinter, hemmelighetsfulle hager og merkelige små vesener. De begynner etter hvert å forstå at Tanz kan romme løsningen på det merkeligste av alle mysterier.

Omtale fra forlaget

I fjerde og siste bok i serien finner stjerneskipet Alexandria, som er bemannet av bibliotekarer og frakter kunnskap og visdom mellom folkeslagene, planeten på Tanz et sted ute i det tomme verdensrommet - en liten steinklode uten noen sol å kretse rundt - tilsynelatende ubebodd. I begynnelsen virker den lite interessant, men snart oppdager Benji at planeten skjuler hemmeligheter. Jakten på løsningen fører dem gjennom en labyrint av gåter... 12-åringen Benji, Kayab og de andre bibliotekarene bruker sin kunnskap for å gi befolkningen størst mulig frihet og selvutfoldelse. De må finne svaret på skjulte hemmeligheter og vokte seg for farer som truer. For overalt hvor de kommer, møter de noen som ikke ønsker dem velkommen. Noen som ikke er tjent med at dagens maktbalanse endres og som utsetter Benji og vennene hans for store prøvelser og farlige utfordringer. Handlingen i Alexandria-bøkene finner sted i forskjellige verdener ikke ulike vår egen klode, som f.eks. vakre og frodige Azur som fortoner seg som et ferieparadis, eller Zalt hvor store deler av landskapet består av goldt og ufruktbart ørkenlandskap. På Mizt er det bratt og kaldt i de dype skogene med brusende fosser og farlige dyr. Tanz er en tilsynelatende ubebodd klode med vide steinsletter og ringfjell. Jon Bing (1944) er utdannet dr. juris. Han debuterte som forfatter i 1967 med novellesamlingen Rundt solen i ring og har siden gitt ut en lang rekke noveller, romaner og skuespill i tillegg til at han er representert i flere antologier. Han har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Bøkene om stjerneskipet Alexandria utkom første gang i tidsrommet 1975-1985. Før nyutgivelsen av bøkene, har forfatteren lest teksten nøye og gjort visse forandringer der den teknologiske utviklingen har krevet slike tilpasninger.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1997

Format Heftet

ISBN13 9788247800515

EAN 9788247800515

Genre Science fiction

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 5 7 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket