Zalt

dampherrenes planet

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1997 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (19 terningkast.)

70 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Andre bok om stjerneskipet Alexandria. Benji er blitt bibliotekar på Alexandria, som nå er kommet til planeten Zalt på ferden sin. Zalt består for det meste av ørken og salt hav, og for å dyrke jorden, er menneskene avhengige av dampherrene, som kontrollerer produksjonen av ferskvann. Kanskje kan Benji og vennene hans klare å bryte deres makt?

Omtale fra forlaget

Handlingen i Alexandria-bøkene finner sted i forskjellige verdener ikke ulike vår egen klode, som f.eks. vakre og frodige Azur som fortoner seg som et ferieparadis, eller Zalt hvor store deler av landskapet består av goldt og ufruktbart ørkenlandskap. På Mizt er det bratt og kaldt i de dype skogene med brusende fosser og farlige dyr. Tanz er en tilsynelatende ubebodd klode med vide steinsletter og ringfjell. Andre bok i serien om stjerneskipet Alexandria er en bok om en fjern planet, Zalt, med bare ett kontinent som er en eneste stor ørken. Havet rundt er også salt, og det regner aldri. For å dyrke marken må menneskene forvandle havvann til ferskvann. Det skjer i damptårnene som eies av dampherrene, og de tar seg godt betalt for ferskvannet sitt. Stjerneskipet Alexandria reiser fra klode til klode, bemannet av bibliotekarer og frakter kunnskap og visdom mellom folkeslagene. 12-åringen Benji, Kayab og de andre bibliotekarene bruker sin kunnskap for å gi befolkningen størst mulig frihet og selvutfoldelse. De må finne svaret på skjulte hemmeligheter og vokte seg for farer som truer. For overalt hvor de kommer, møter de noen som ikke ønsker dem velkommen. Noen som ikke er tjent med at dagens maktbalanse endres og som utsetter Benji og vennene hans for store prøvelser og farlige utfordringer. Hva skjer når Benji og stjerneskipet Alexandria lander på Zalt? Jon Bing (1944) er utdannet dr. juris. Han debuterte som forfatter i 1967 med novellesamlingen Rundt solen i ring og har siden gitt ut en lang rekke noveller, romaner og skuespill i tillegg til at han er representert i flere antologier. Han har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Bøkene om stjerneskipet Alexandria utkom første gang i tidsrommet 1975-1985. Før nyutgivelsen av bøkene, har forfatteren lest teksten nøye og gjort visse forandringer der den teknologiske utviklingen har krevet slike tilpasninger.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1997

Format Heftet

ISBN13 9788247800492

EAN 9788247800492

Genre Science fiction

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 9 4 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Tanz - gåtenes planet" av Jon Bing
 • "Mizt - gjenferdenes planet" av Jon Bing
 • "Azur - kapteinenes planet" av Jon Bing
 • "Tova - en roman fra Mars" av Ingar Knudtsen
 • "Hvadata? Lesestykker for informassamfunnet" av Jon Bing
 • "En gammel romfarers beretninger" av Jon Bing
 • "Alene, og fremtiden - noveller i utvalg" av Jon Bing
 • "Marco Polos nye eventyr" av Jon Bing
 • "Flod" av Jon Bing
 • "Stjerneskudd - en science fiction-antologi" av Jon Bing
 • "Stella Polaris - fantastiske Fortellinger fra Norden" av Jon Bing
 • "Bløtkakemannen" av Tor Åge Bringsværd
Alle bokanbefalinger for dette verket