Ikke et land for gamle menn

av (forfatter) og Knut Ofstad (oversetter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (92 terningkast.)

353 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Llewelyn Moss er på antilopejakt ved grenseområdet til Rio Grande. Hjemme venter hans unge kone. Han finner ikke bare antilope, men flere døde menn, en koffert full av heroin og en veske full av penger. Moss og hans uskyldige kone ligger tynt an. Sheriffen, Bell, gjør alt han kan for å hjelpe dem, han skjønner at de begge trenger beskyttelse. Bell er en kompleks figur, og romanen rommer også hans personlige fortelling.

Omtale fra forlaget

Ny roman fra grenselandet ved Rio Grande, skrevet av prisbelønte Cormac McCarthy, forfatteren bak Border-trilogien. På grensen mellom Texas og Mexico er Llewelyn Moss på antilopejakt . Hjemme venter hans unge kone. Han finner ikke bare antilope,men flere døde menn, en koffert full av heroin og en veske full av penger. Moss tar pengene, og vet at det kommer til å forandre livet hans. Llewelyn Moss og hans uskyldige kone har aldri en sjanse. Sheriff Bell gjør sitt beste, han skjønner at de begge trenger beskyttelse. Bell er en kompleks figur, og romanen er bygd opp rundt hans personlige fortelling, som innstikk mellom de øvrige kapitlene.Ikke noe land for gamle menn er forfatterens første roman etter Border-trilogien, som allerede fins på norsk. Den har også en viss likhet med en tidligere McCarthy-roman, Blood Meridian, som nå er under oversettelse til norsk. Begge romanene utspiller seg i et grenseområde, fysisk og mentalt, og er historier om kjærlighet, død og plikt.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205352261

EAN 9788205352261

Omtalt sted Texas

Språk Bokmål

Sider 229

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 46 13 8 2 0

Bokomtaler

En rar bok som jeg verken blir klok på eller klok av! Det virker ikke som om forfatteren blir enig med seg selv om hva boka skal handle om. Det er på en side en spenningsroman der helt og skurk kommer seg unna umulige skyteepisoder på mirakuløst vis. Og så er det en snart pensjonert politimann som filosoferer over livet. Ingen av greiene blir troverdig og jeg føler at jeg har kasta bort tida på en dårlig bok. Ikke alle bøker er gode!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En ganske brutal og kynisk skildring av meningsløs vold som er litt lettere å akseptere i bokform enn på film…

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

You think when you wake up in the mornin yesterday dont count. But yesterday is all that does count. What else is there? Your life is made out of the days it's made out of. Nothin else.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Som jeg sa til en journalist her for en stund siden - ung jente, virket grei nok. Hun prøvde bare å være journalist. Hun sa: Sheriff, åssen har det seg at dere har latt kriminaliteten komme helt ut av kontroll i fylket deres. Hun syntes vel spørsmålet var på sin plass. Det var det kanskje også. Men iallfall så sa jeg til henne: Det starter med at man begynner å overse dårlige manérer. Når man ikke lenger hører Sir og Mam er ikke undergangen så altfor langt unna.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg ombestemmer meg aldri. Jeg liker å velge rett første gang.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I wake up sometimes way in the night and I know as certain as death that there aint nothin short of the second comin of Christ that can slow this train. I dont know what is the use of me layin awake over it. But I do.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg trodde alltid at Gud på en eller annen måte ville komme inn i livet mitt når jeg ble eldre. Det gjorde han ikke. Og jeg klandrer ham ikke. Var jeg ham ville jeg ha tenkt det samme om meg som han gjør.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Over grensen - grensetriologien bd. 2" av Cormac McCarthy
 • "Et Guds barn" av Cormac McCarthy
 • "Blodmeridianen, eller Aftenrøden i vest" av Cormac McCarthy
 • "Alle de vakre hestene - grensetrilogien bd. 1" av Cormac McCarthy
 • "Konspirasjonen mot Amerika" av Philip Roth
 • "Underverden" av Don DeLillo
 • "Hvermann" av Philip Roth
 • "Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk" av Dave Eggers
 • "Spør støvet" av John Fante
 • "Forfengelighetens fyrverkeri" av Tom Wolfe
 • "Frokost på Tiffany" av Truman Capote
 • "Far Goriot" av Honoré de Balzac
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver