I blinde

av (forfatter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Press 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Salvatore Cippio, vraket kamerat og kommunist, påstår at han var den danske sjømannen, svindleren og spionen Jorgen Jorgensen i et tidligere liv. Jorgen vokste opp i København sent på 1700-tallet, ble selvbestaltet konge på Island i noen få uker, var medgrunnlegger av byen Hobart Town i Tasmania, senere dømt for svindel i England og sendt tilbake til Tasmania som straffange. Han deltar i den spanske borgerkrigen og slåss som partisan i Jugoslavia før han ender i konsentrasjonsleirene. Alltid klarer han å være på feil sted til feil tid.

Omtale fra forlaget

Fra en sykeshusseng i Trieste forteller en gammel mann sin underlige livshistorie: Salvatore Cippio, vraket kamerat og kommunist, er den ene hovedfiguren i denne fortellingen. Den andre er den danske sjømannen, svindleren og spionen Jørgen Jørgensen (1780-1841), som Ciccio påstår er ham selv i et tidligere liv: Oppvokst i København sent på 1700-tallet, selvbestaltet konge på Island i noen få måneder, spion for den engelske krone, medgrunnlegger av byen Hobart Town i Tasmania, siden dømt for svindel i England og sendt i retur til Tasmania som straffange. Som eventyreren Jørgen Jørgensen er Cippio et menneske som kommer på tvers av historien. Han deltar i den spanske borgerkrigen og slåss som partisan i Jugoslavia før han ender i konsentrasjonsleirene. Først nazistenes Dachau - så senere i Titos beryktede fengsel Goli Otok ved Adriaterhavet. Alltid klarer han å være på feil sted til feil tid. "I blinde" er eventyrlig roman om historiens skjeve gang fra den moderne mesteren Claudio Magris, Italias kanskje viktigste nålevende forfatter, og stadig vekk nevnt som en av de mest aktuelle kandidatene for Nobelprisen i litteratur. "Ekstraordinært" Corriere della Sera

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788275473231

EAN 9788275473231

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet 1700-tallet

Omtalt sted København Italia Jugoslavia Tasmania

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Kjære Cogoi, når sant skal sies, er jeg ikke lenger sikker, til tross for at det var jeg selv som skrev det, på at ingen er bedre egnet til å fortelle om et menneskes liv enn han selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Dette mener jeg er det beste fra 2009, foreløpig...


Godt sagt! (11) Varsle Svar