Omtale fra forlaget
Tredje utgave er gjennomgående revidert for å gi plass til nye forskningsresultater, nye historier og den nyeste kunnskapen om hvilken virkning giftig barndomsstress har på kroppens fysiologi og celler. Boken handler kort fortalt om helsefølger av vond og vanskelig erfaring i tidlige år. Sagt på en annen måte handler den om samspillet mellom tre fenomener: kropp, erfaring og mening. Forfatterne spør seg om medisinfaget har den rette kunnskapen for å kunne behandle mennesker som er blitt syke av krenkelser. Boken retter seg mot studenter og praktikere innenfor helsefag, medisin og psykologi. Forfatterne håper dessuten at personer som selv er blitt krenket, kan ha nytte av boken på to måter: til selv å forstå sammenhenger i eget liv, og til å hjelpe sine behandlere til å forstå hvilke følger erfaringene har fått. Om forfatterne: Anna Luise Kirkengen er tidligere allmennlege. Hun er i dag professor i allmennmedisin ved Universitetet i Tromsø og ved NTNU i Trondheim. Ane Brandtzæg Næss er medisinstudent (ferdig 2016) ved Universitetet i Oslo. Hun har bidratt med å gjennomgå ny forskning og oppdatering av teksten (blant annet om telomerer).
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788215025063
EAN 9788215025063
Språk Bokmål
Sider 248
Utgave 3
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Syns tankene bak boken er veldig interessante, men endte likevel med å avbryte denne boka. Har nå prøvd å tatt den frem fler ganger uten å fått fullført den... Dessverre!
Dette dels fordi jeg syns den har et slitsomt språk å lese, noe som gjør at jeg med min konsentrasjon virkelig sliter med å lese den, og dels fordi at pasient historiene som er det jeg syns er mest interessant her, er de samme som jeg tidligere har lest i "Forstyrret barn - forstyrret liv".
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketBarn som mer enn noe annet har lært at de ikke verdsettes og at de ikke er verdt noe, blir til unge mennesker som verken vet at de bør verne seg, eller vet hvordan man gjør slikt.
Og så lenge helsevesenet bare byr på disse to typer stoler, en for somatisk syke og en for mentalt syke, faller de krenkede, bokstavelig talt mellom stolene.
Et barn som krenkes i sin verdighet, blir til en voksen som ikke verdsetter liv og helse.
Forskerne konkluderer at bruk av rusmidler er virkning av snarere enn årsak til psykiske problemer.
Seksuell krenkelse eller vold i hjemmet representerer spesielle traumer fordi omverdenen ikke synes å legge merke til at noe ulovlig skjer. Når offerets virkelighetserfaring ikke er forenlig med den sosialt bestemte virkelighet, må den krenkede tilpasse seg denne uforenligheten ved hjelp av strategier som skal korrigere eller avspalte den subjektivt opplevde virkeligheten.
53 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket