Hvordan barna tar makten

av (forfatter) og Nina Aspen (oversetter).

J.M. Stenersens forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En debatterende og underholdende bok om curlingpappaer, tigermammaer og om hvordan barna ble konger og dronninger i hjemmet ...

I dagens samfunn har oppdragelse nærmest blitt et skjellsord. Barna skal møtes på sine egne premisser og ikke indoktrineres. Eksperter av ulike slag forteller oss hvordan vi best skal ta hånd om barna våre. Og det de forteller oss er at barna er skjøre, de kan ta skade av feil oppdragelse, de må beskyttes og de må ikke motsies. Ekspertenes råd er så mange og så detaljerte at det nesten har blitt umulig for dagens foreldre å gjøre noe riktig.
David Eberhard tar et oppgjør med ekspertveldet og det overbeskyttende foreldreidealet. Ifølge Eberhard tåler barna mye mer enn vi tror. Så ta det med ro, ignorer ekspertene! Barna vil klare seg utmerket uten ekspertenes ideologiske pekefingre. Gjennom å følge noen helt enkle råd om hva man faktisk vet om barneoppdragelse, viser Eberhard hvordan barneoppdragelsen kan bli langt mindre preget av angst og bekymring.

Bokdetaljer

Forlag J.M. Stenersens forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788272015786

EAN 9788272015786

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Denne boken synes jeg bar preg av at forfatteren endelig skal få ut det meste han har å si om barn, barneoppdragelse og det moderne samfunn. Det blir rett og slett litt mye. Boken er dårlig redigert, uten inndeling i hovedkapitler, noe som gjør at det blir vanskelig å orientere seg i boken, også for forfatteren. Han gjentar seg selv mye og boken blir for lang.

Hovedproblemet med boka mener jeg imidlertid er utgangspunktet hans: At moderne foreldre er så redde for alt mulig som kan gå galt med barna, altså at vi vil beskytte dem mot livets farer. - Slapp av, svarer han. Barndommen går stort sett helt fint. Greit nok. Men jeg mener at mye av utgangspunktet for selvhjelpslitteraturen om barneoppdragelse er ønsket om å gi barna et best mulig utgangspunkt. Det poenget ser ikke Eberhard, merkelig nok.

Dette er ikke en bok med tips og råd om barneoppdragelse. Den fokuserer mer på hvor liten betydning foreldre egentlig har. Gener (biologi) og venner på samme aldre, betyr mer, hevder forfatteren.

Eberhard byr på et par selvmotsigelser. På den ene siden hevder han foreldrenes minimale betydning for hva slags voksne barna utvikler seg til og på den annen side den store betydningen venner har. På den andre siden fremhever han dagens foreldres jag etter ungdom og å være venn med barna. Betyr det at hvis man blir venn med barna, kan man påvirke dem mer?

Forfatteren går også langt i å anbefale at man styrer barna sine mot venner som har foreldre som man stoler på/kjenner selv. De har vel "gode gener", da? Men på den måten blir jo foreldrene svært viktige når det gjelder å sette sammen barnas vennekrets? Slik organisering kan vel av andre bli sett på som svært invandrende og kontrollerende adferd fra foreldrenes side overfor barna?

En god del gode poenger i boka, men mer til ettertanke og refleksjon enn at jeg er blitt en svoren tilhenger. Til det argumenter Eberhard for dårlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Lykkeprosjektet - hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre liv" av Gretchen Rubin
  • "Leserne i Broken Wheel anbefaler" av Katarina Bivald
  • "Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje" av Jo Nesbø
  • "Slutten på verden slik vi kjenner den" av Erlend Loe
  • "Ingrid Winters makel√∏se mismot - roman" av Janne Stigen Drangsholt
  • "Vindens navn - kongedreperkrøniken: dag én" av Patrick Rothfuss
  • "Doktor Proktors tidsbadekar" av Jo Nesbø
  • "Tirsdagsdamene - reisen til Lourdes" av Monika Peetz
  • "En dag" av David Nicholls
  • "Jorden rundt på 80 dager" av Jules Verne
  • "Nu, jävlar! - roman" av Heidi Linde
  • "Beretninger om beskyttelse 1 - natten" av Erik Fosnes Hansen
Alle bokanbefalinger for dette verket