Boken stiller tre viktige spørsmål: Hvor tok Hitler sin kraft fra? Hvorfor hadde han så lenge og i så uhyggelig grad fremgang? Hva ble virkningene av hans seier og nederlag? Forfatteren forklarer Hitlers fremgang ikke utelukkende med hans skruppelløshet og demagogiske geni, men også med hans suggestive radikalitet og taktiske overlegenhet. Hitler trer i denne biografien frem som en politiker besatt av ideer og visjoner, en diktator som samlet all makt på en hånd - for til slutt å forspille alt. Med litteraturliste og personregister.
Utgivelsesår 1979
ISBN13 9788205115705