Historien om et godt menneske

roman

av (forfatter).

Tiden 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.48 (21 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Da Thomas vokste opp, brøt samfunnet rundt ham sammen. Ekteskapene gikk i oppløsning og dopet skyllet innover strendene. De heldige reiste bort for å studere, de uheldige ble værende. Tjue år senere lever gamle barndomsvenner vidt forskjellige liv. Dette er historien om hva som skjer når de møtes igjen.

Historien om et godt menneske er en roman om å tvile på sannheten om seg selv. En intens fortelling båret frem av et rikt persongalleri, som hele tiden stiller nye spørsmål om hvem vi er for hverandre. Boken utfordrer stadig skillet mellom det gode og det onde, det ærlige og det iscenesatte, bildet vi selv ønsker å tegne av oss selv og hvordan verden virkelig ser oss.

Er det i det hele tatt mulig å være et godt menneske?

Birger Emanuelsen (f. 1982) debuterte i 2012 med den kritikerroste novellesamlingen For riket er ditt. Med romanen Fra jorden roper blodet (2014), som innbragte ham Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris, befestet han posisjonen som en av sin generasjons mest lovende forfattere. Historien om et godt menneske er hans tredje utgivelse.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788210054310

EAN 9788210054310

Omtalt sted Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 335

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 5 12 1 0 0

Bokomtaler

[Dette er en roman med dybde og med en treffsikkerhet som overgår alt jeg har lest. Nerven blir sådd med noen enkle grep helt tidlig i handlingen, både med Ellys brev, oppsigelsen og ikke minst i kapittel 9, lighteren som blir kastet ned. Resultatet av møtet med innvandrerne som nesten ble skadet av eksplosjonen ga meg en skikkelig støkk, og er et kraftig spark til rådende fordommer.

Hva kan jeg si, jeg elsket denne romanen! Emanuelsen trenger ikke mange ord eller kompliserte setninger for å få frem det han vil si. Oppbyggingen og avslutningen av romanen er perfekt skalert, og jeg likte den litt gåtefulle stilen forfatteren bruker. Historien om et godt menneske er absolutt en roman jeg anbefaler deg å se nærmere på!]1

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Emanuelsen skriver godt og har noen glitrende passasjer i denne romanen. Det er en helt annerledes roman enn hans forrige. Jeg er dog i tvil om jeg synes denne romanen er like godt gjennomført som hans forrige. Det er mange personer, mange episoder, mye bevegelse mellom fortid og nåtid, og det blir kanskje for springende? Tematikken er viktig og interessant på flere plan her, så han skal ha kred for forsøket. Dette er en roman som gir noe å tenke/tygge på, og det liker jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte anslaget: Journalisten Thomas blir sparket fra jobben i hovedstadsavisen etter at han har diktet fritt i et intervju med en kunstner. Han, kona og barnet bryter opp fra Oslo og reiser tilbake til hjembyen for å starte et nytt liv.

Boka skifter karakter etter dette, og hovedperson Thomas blir en annen enn den frekke journalisten han tydeligvis har vært. Boken gir tidlig løfte om at vi skal møte igjen Elly, som Thomas kjente fra oppveksten. Denne historien får ikke en skikkelig forløsning. Det gjør heller ikke Thomas' møte med andre gamle venner, det blir noe litt fragmentarisk over boken, etter min mening.

Forfatteren er aller best til å skildre de små skiftene i samspillet mellom mennesker, samtaler, det usagte og hvordan vi leser hverandre. Selve historien i denne romanen mangler litt, etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Halvparten av livet er jo faen meg forventninger. Hvordan du ser det for deg, hvordan alt skal bli.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var denne ideen dette samfunnet var bygget på, at hver familie skulle ha sine bord og stoler, sine rom og stuer hvor de kunne være sammen og spille, og at det i grunnen var nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik var det ikke lenger, men verdensøkonomien hadde ingen ting med det å gjøre. Saken var enklere: Ingen spilte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har mål om 30 bøker i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En bok om kjærlighet - Kahlil Gibrans vakreste tekster" av Kahlil Gibran
 • "En familie om høsten - roman" av Jan Chr. Næss
 • "Hvor er lyset om vinteren? - da Sivert valgte å avslutte livet" av Tove Irene Langsveen
 • "Jar - roman" av Leonard Ibsen
 • "De ufullendte" av Ellen Rømming
 • "Garden under jorda" av Brynjulf Jung Tjønn
 • "Oseberg - roman" av Vidar Sundstøl
 • "Minneboken - norsk nostalgi" av Mona Stenseth Larsen
 • "Der ingen finn oss" av Mathias Nyhagen Asplund
 • "Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet - noveller" av Terje Holtet Larsen
 • "Kvar ein fugl - dikt" av Hilde Myklebust
 • "Du bestemmer deg for at dette er et minne" av Marianne Teie
Alle bokanbefalinger for dette verket