Legen kan være den første og siste du møter i livet ditt. Vi har alle et forhold til legen. Gjennomsnittsnordmannen besøker legen mange ganger i året. Men hva tenker egentlig legen der han sitter og smiler empatisk til deg? Hva vet egentlig han om livet? Hva har han lært etter tredve år med stetoskop rundt halsen om hvordan vi alle kan få et bedre liv? Hva kan du forvente av legen din? Dette får du vite i denne boka. Her får du også møte pasientene og lese om hva de kan lære oss. Den populære legen Jørgen Skavlan, gir deg også de beste triksene for å bli en god pasient - det vil si en pasient som får den hjelpen han eller hun behøver.
Legelivet rommer alt fra de minste plager, til de store spørsmålene om liv og død. Her er gripende, interessante, morsomme, triste, nære og varme møter mellom lege og pasient. Og konklusjonen er oppløftende: Du er sterkere enn du tror.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2016
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet viktigste i kommunikasjonen er å høre det som ikke sies.
Å kjede seg er undervurdert. Det skaper tanker, fantasi og ikke minst eget initiativ.
Vi vet at et langt liv ikke kommer fra en kapsel i helsekostbutikken, for den går rett ut i urinen og gleder ingen andre enn produsenten.
De som kjenner seg selv, sitt eget følelsesliv, sine behov og reaksjonsmønstre, er trolig dem som har minst sjanse til å brenne ut, men størst sjanse til å brenne for noe og noen.
En likegyldig lege må finne seg noe annet å gjøre.
Jeg har mål om 30 bøker i 2018