Musikarparet Renate og Theodor Ungermann kjem til Bergen frå det krigsherja Tyskland på eit ugunstig tidspunkt: i 1952. Med Frøken Dreyers musikkskole som base, ønsker han å realisere ein ny musikk for ei ny verd i Bergen, medan ho ser fram mot den dagen da dei skal vende tilbake. Ein roman om eksilets problem og modernitetens pris, om musikkens verd og den verkelege verda.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2013
Omtalt tid Etterkrigstiden
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMange musikarar han kjende, var ikkje intellektuelle, dei var emosjonelle, og musikken var eit språk som kjenslene deira kunne uttrykke seg gjennom, ikkje ein veg til erkjenning. Slik var mange av fiolinistane i Harmonien, og slik var fleirtalet av lærarane på musikkskolen. Dei spela musikk og underviste i musikk. Dei pusta gjennom musikken, og hadde bruk for venleiken i musikk, men ikkje smerta i musikk. Livssmerte har den som gjennomskodar tilværets absurditet.