Forklaringen

roman

av (forfatter).

Tiden 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (39 terningkast.)

99 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

November 1967. En femten år gammel jente blir funnet knivstukket i et skogsområde like utenfor sentrum. Avisene tar frem krigstypene. Hele byen befinner seg i sjokk. Hvem kan ha gjort dette? En ung mann kommer raskt i politiets søkelys. Arne Isaksen er tjueen år gammel. Han har allerede en historie med ordensmakten, og betegnes som «åndssvak». De tar ham med til stasjonen, og han tilstår. Likevel er det noe som ikke stemmer med forklaringen hans.

Utviklingen i saken er uvanlig og full av overraskelser. For jo nærmere politiet kommer oppklaringen, desto mer uforklarlig blir det som har hendt.

«Forklaringen» er en roman om menneskene på utsiden: De fordømte og de urørte. Det er også en roman om vår tørst etter mening i møte med det meningsløse, hvor det til slutt kanskje ikke er selve forbrytelsen som er den største gåten, men mennesket i seg selv.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788210058387

EAN 9788210058387

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Kristiansand

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 20 9 1 1 0

Bokomtaler

Eli og Kristin går sammen hjem fra skolen. Kristin forlater Eli etter at utgangsdøra har smelt igjen. På kvelden får hun og familien besøk av Elis foreldre og to politibetjenter. Eli kom aldri hjem fra skolen.
Så blir hun funnet drept, knivstukket. Politiet har ikke mange spor, men allikevel mistenker de raskt 21 år gamle Arne Isaksen. Han har vært i deres søkelys før, og ved første forhør tilstår han drapet. Problemet er at Arne er tilbakestående, og han snakker forhørerne etter munnen. I fengslingsmøtet nekter han alt, men kommer med en ny forklaring. Ikke noe av det han sier henger på greip.

En skikkelig sidevender. Gåten blir mer og mer innviklet etter som etterforskningen kommer nærmere løsningen. Boka er basert på virkelige hendelser.
Godt språk, som alltid av Heivoll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mord. Etterforskning. Oppklaring. Men ingen krim, eller i så fall en utradisjonell krim. Spennende og tankevekkende roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Etterpå bar man stillheten med seg ut i novemberkvelden. Det blåste fra sør. Man så det lette regnet som små, skrå gitter av lys under gatelyktene. Man bar stillheten med seg, men ante ikke hva man skulle bruke den til. Vi forstår ham ikke. Vi forstår ham ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enda en gang lente hun seg fram. Enda en gang kjente hun lukten hennes, lukten av håret, av klærne. Hun la hånda på skulderen hennes og så inn i ansiktet. Og brått var en kulde der i Elis øyne, en hardhet, en forakt, et hat hun aldri hadde sett før, og som fikk det til å svimle for henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Exit" av Belinda Bauer
 • "Tolv ord fra Oskar Maier - roman" av Levi Henriksen
 • "Det hvite kartet - roman" av Cecilie Enger
 • "Mannen som så alt - roman" av Deborah Levy
 • "Historien om en anstendig familie" av Rosa Ventrella
 • "Litt død rundt øynene" av David Ärlemalm
 • "Drøm om de levende - roman" av Gaute Heivoll
 • "Historien om Arthur Truluv" av Elizabeth Berg
 • "Daghus, natthus" av Olga Tokarczuk
 • "Sammen" av Julie Cohen
 • "Kolibri - roman" av Cecilia Samartin
Alle bokanbefalinger for dette verket