Fakta om Finland

av (forfatter).

Cappelen 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.89 (271 terningkast.)

1389 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"Jeg drømmer om vann igjen. Drømmer at vannet er på meg og i meg og rundt meg, og at det flyter og flommer og drypper, og jeg har hørt at det å drømme om vann betyr forandring og hver gang jeg drømmer om vann tenker jeg; satan, forandring nå igjen. Skal det aldri ta slutt?

Midt i Oslo bor en mann som har kommet frem til hvordan han skal beskytte sin enkle tilværelse mot livets kaos. Alt bør holdes så trygt og stillestående som mulig. Hans yrke tillater ham å leve i et langsomt tempo, han lager brosjyrer. Men drømmejobben, en brosjyre som skal lokke norske turister til Finland, med sine nesten tohundretusen sjøer, får alt til å flyte for denne mannen som har et mildt sagt angstfylt forhold til vann.Erlend Loe ble genierklært allerede etter Tatt av kvinnen, Naiv.Super og L. Hans neste bok, Fakta om Finland, er preget av forfatterens glitrende humor, men samtidig fornemmer man en understrøm av lengsel og ensomhet hos hovedpersonen. Han frykter vann og flyt, han frykter forandring. Fakta om Finland er suverent språkbevisst, uforutsigbar og underholdende.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788202222888

EAN 9788202222888

Serie Cappelens storbøker

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 65 93 57 31 5

Bokomtaler

Jeg kan godt tenke meg at det ville vært litt slitsomt å lese denne boka, men som lydbok var den en fornøyelse! Per Frisch holder et heseblesende tempo gjennom hele boka, og han og boka kler hverandre godt.

Vi følger en mann, som gjennom en rekke løgner sikrer seg oppdraget med å lage en brosjyre om Finland - en brosjyre som skal få nordmenn til å ønske å reise til dette landet. Problemet er bare at han hater vann og forandring. Dessuten har han aldri vært i Finland og har ikke annet enn klisjeer å bygge på. Mens han sliter med å få brosjyren til å ta form, trekkes vi med i tankestrømmene hans - fordommer om finnene, alle angstene hans og et utall av digresjoner om det meste. At det må ende med katastrofe, burde ikke overraske noen ...

Den som ikke trekker på smilebåndet av denne boka, eier ikke humor ... er min dristige påstand ...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Masete, morsom, slitsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg drømmer om vann igjen. Drømmer at vannet er på meg og i meg og rundt meg, og at det flyter og flommer og drypper, og jeg har hørt at det å drømme om vann betyr forandring og hver gang jeg drømmer om vann tenker jeg; satan, forandring nå igjen. Skal det aldri ta slutt?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis noen sier en fin ting til oss, så vokser vi litt, slik er vi konstruert og det er en god konstruksjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

for det er prestasjonene som gjør det, det er det at vi skal være så flinke som gjør det, at jeg skal være så flink, at jeg skal være den flinkeste og den beste på mitt område, at vi alle vil være den beste, at vi vil prestere og være flinke, og når vi har vært flinke lenge, blir vi trøtte og får bare lyst til å sove

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi læres opp til å like forandring, til å ønske den velkommen. Det er sykt og jeg forstår det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som Peer, som Peer fucking Gynt [...] han fikk det til, Ibsen, mellom alle horeriene sine, tenker vi, men hva om han ikke hadde valgt en løk, men et eple, hva om han hadde valgt et eple, epler har kjerne, da hadde kanskje alt sett annerledes ut, hvis Peer ganske enkelt hadde skrelt seg et eple og spist det og ikke mast så helvetes om denne løken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg av hele mitt hjerte gledelig hadde satt fyr på i all offentlighet. Det er ikke mye ved bøker som klarer å få fram sinne hos meg, men disse bøkene gjør det...


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er så flott når venner, bekjende og ukjende legg ut ein heil haug av bøker på Facebook og blogger, og skriv at dei skal seljast. Alle bøkene på denne lista kosta mellom 5-35 kroner. Eg fekk karra til meg fire bøker som eg har tenkt at eg skal skaffe meg. Alt saman for 80 kroner :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fvonk" av Erlend Loe
 • "Volvo lastvagnar - roman" av Erlend Loe
 • "Maria og José" av Erlend Loe
 • "Vareopptelling" av Erlend Loe
 • "Stille dager i Mixing Part" av Erlend Loe
 • "Slutten på verden slik vi kjenner den" av Erlend Loe
 • "Kurt 3" av Erlend Loe
 • "Kurt koker hodet" av Erlend Loe
 • "Kurt quo vadis?" av Erlend Loe
 • "Muleum" av Erlend Loe
 • "L" av Erlend Loe
 • "Kurtby" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket