Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren ønsker med denne boka å gi deg inspirasjon til å skape den perfekte menyen for enhver anledning. Den inneholder et utvalg sammensatte menyer med trinn-for-trinn forklaringer. I tillegg får du vinforslag til hver enkelt rett. Har register og ordforklaringer
Omtale fra forlaget
I denne boken gir mesterkokken Eyvind Hellstrøm deg inspirasjon til å skape den perfekte menyen for enhver anledning. Her vil du finne et rikt utvalg av sammensatte menyer med lettfattelige trinn-for-trinn-forklaringer. I tillegg får du gode vinforslag til hver enkelt rett samt uunnværlige tips som vil løfte retten til nye kulinariske høyder. Denne boken får enhver hobbykokk til å fremstå som en chef. Eyvind Hellstrøm - Enkle & perfekte menyer er en frydefull opplevelse for sansene. Den er vakkert illustrert av lekre og utsøkte fargefotografier som vil gi deg vann i munnen. Boken er en herlig oppgradering av Eyvind Hellstrøms bestselger Enkelt og perfekt fra 2002, krydret med historier fra Gode adresser.
Forlag Pantagruel
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788279003984
EAN 9788279003984
Språk Bokmål
Sider 336
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg kan ikke lage fransk mat, og har derfor aldri vært borti Hellstrøm tidligere. Det første som slår meg er: For en dyktig skribent mannen er! Han skriver om mat på en ekstem sanselig måte, som får meg til å lengte etter Paris med kropp og sjel - absolutt ikke dårlig med tanke på at jeg er veldig langt unna frankofil. I tillegg har mannen med humorisktisk innslag som får meg til å le høyt: Spesielt er det historien om han døvstumme tante som trodde at hummeren han serverte var dessert og ble helt fortvilet.
Som litteratur er altså boken et høydepunkt. Som kokebok? Mja, boken forutsetter en del ting som gjør at det ikke vil være rett frem for meg å lage mat ut fra den. Ingen detaljerte oppskrifter (bortsett fra en avhandling om hvordan Hellstrøm steker egg!), ingen tips om når på året dette bør lages (med tanke på at mye av denne maten vil være sesongavhenig). Eller er det slik at jeg skal skjønne at meny 2: St.Valentine skal lages i februar? Heldigvis har boken en ordliste helt bakerst slik at jeg klarer å finne ut hva pancetta er, men kirsch er jeg enda usikker på. Kan heldivis sløyfes. En stor bonus med boken som kokebok er at den inneholder vintips, veldig greit at det er med. Problemet er selvfølgelig at jeg skjønner like lite av vintipsene som av matlagingen.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket