Enkebyen

de bortførte

av (forfatter).

Capitana 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (38 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Enkebyen er en rekke kvinner og jenter forsvunnet, og noen av dem dukker opp drept med en J malt eller risset inn på kroppen. Det går raskt opp for Stella at hun er i livsfare, bare fordi hun er jente. Men ingen gjør noe i den gjennomregulerte byen der mye handler om å få ned befolkningstallet. Ingen tør. For Stella blir det en kamp om å overleve. Om å finne en vei videre, selv om det virker umulig. Det handler om å bli voksen, og om å finne noe å tro på. Om kjærlighet og om å gjøre vanskelige valg hun ikke aner konsekvensene av, før det er for sent.

Bokdetaljer

Forlag Capitana

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293671190

EAN 9788293671190

Serie Enkebyen (1)

Genre Dystopier Spenning

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 15 14 7 0 1

Bokomtaler

God og spennende fortelling om svært viktige emner som for eksempel overbefolkning. Interessant å sammenlikne denne med andre dystopiske samfunn med hensyn til kvinnesyn og kvinners skjebne,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dystopier er nok ikke min sjanger, denne ble kjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en svært godt skrevet dystopi. Den tar for seg mange nivå av konsekvenser etter miljøforandringer. Spesielt det at det er for mange mennesker i verden og at det gjøres politiske valg for å redusere menneskemengden blir belyst. Det er ikke nok mat og ressurser til alle, og derfor får mennesker verdi etter hva de kan tilby av evner og kunnskap. På den måten er Stella heldig som har foreldre med høy verdi. Det har ikke alle av vennene hun etterhvert får i byen.

Stella er opprørsk, politisk jomfruelig og modig nok til å prøve å gjøre en forskjell. Hun får vennene sine med seg på å demonstrere ved å utgi en liten avis som setter lys på at mange jenter forsvinner uten at det gjøres noe med det. For mennene på toppen av næringspyramiden er jenter mindre verd, så det er “greit” at de blir borte.

Jeg har lyst til å fortelle mye mer om boken for den engasjerte meg sånn, men jeg skal ikke ta lesegleden fra deg. Den er engasjerende og provoserende og anbefales alle ungdommer og foreldre. Den er litt enkel for å passe ungdommene, men ikke så enkel at den ikke passer for voksne. Stella er en fin karakter, om noe arrogant og uten syn for konsekvenser. Som en ungdom er i virkeligheten. Hun passer som hovedperson i en dramatisk, fartsfylt og engasjerende miljø-dystopi. På en måte minner hun med om Katniss i Hunger Games. Foreldrene minner hvertfall om foreldrene i den samme boken. De er litt satte og tørr ikke opponere. Det er ungdommene som fører motstanden mot det politiske styresettet og foreldregenerasjonen blir bakgrunnsstoff som ikke tar så mye plass. Det eneste er at de fungerer som motvekt til Stellas energetiske opprør. Denne må du virkelig lese!
Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har like alt jeg har lest av Thomas Enger tidligere, men denne ble rett og slett for kjedelig og uinteressant for meg. For den som er adskillig mer opptat av sci-fi og dystopier enn meg så vil den sikkert passe fint, men for meg ble det skivebom denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi befinner oss i en dyster fantasiverden med bestemte ledere og krigerske undergrupper. En artig bok som kan minne litt om serien The Hunger Games.

I starten av boka befinner vi oss i bygda Gravdal. Det brygger opp til en uventet flom, og Stella, faren og de andre innbyggerne må skynde seg ut av bygda. Virkeligheten vi forholder oss til i historien er en dyster fantasiverden med lite mat og penger. Stella og de andre må derfor gå til fots, og målet er Enkebyen som ligger 12 mil unna. Moren er allerede der da hun jobber på sykehuset.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stum sitter guden" av Anna Jansson
 • "Stille er de døde" av Anna Jansson
 • "To kan holde på en hemmelighet - - hvis én er død" av Karen M. McManus
 • "Sekten som gjenoppsto" av Mariette Lindstein
 • "Dødelig lek" av Angela Marsons
 • "Betongrose" av Angie Thomas
 • "Utbryterne" av Nina Borge
 • "Ellinor" av Katarina von Bredow
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Død eller levande - roman" av Lars Mæhle
 • "Den tolvte spelaren - roman" av Tor Arve Røssland
 • "Konspirasjonen" av David Baldacci
Alle bokanbefalinger for dette verket