En lenke av stemmer

av (forfatter).

Aschehoug 1990 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.24 (17 terningkast.)

112 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sør-Afrika 1825. En gruppe slaver er stilt for retten, anklaget for mordet på sin herre. Høyt oppe i fjellene - på en avsidesliggende gård - har det funnet sted et opprør, provosert fram av undertrykkelse og ydmykelser. Gjennom en serie beretninger lagt i munnen på dem som har vært innblandet, på begge sider, får vi litt etter litt rullet opp bakgrunnen for det som skjer.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1990

Format Innbundet

ISBN13 9788203162916

EAN 9788203162916

Serie Maxi-bok

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Sør-Afrika

Språk Bokmål

Sider 451

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 8 1 1 0 0

Bokomtaler

Boken starter med en rettsak etter et slaveopprør i Sør-Afrika i 1825. Opprøret er resultatet av mange år med de brutale ydmykelsene og behandlingene slavene opplevde. Grunnlaget til opprøret blir kjent gjennom fortellingene fra de mange involverte, slaveeierne, deres koner, formennene og selvfølgelig slavene, både de kvinnelige og mannlige. Det er noen sterke historier vi får høre, og en utrolig måte å få innsyn i de forskjellige menneskene sine opplevelser av livet. Språket er til enkelte tider veldig vulgært, men et virkemiddel som er med og forsterker de grusomme handlingene som blir begått. Forfatteren skjuler ingenting, og han har en utrolig fortellerevne, skildringene av menneskene, miljøet er ufattelig levende. Tittelen på boka synes jeg er en av de mest treffende jeg noen gang har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingenting blir noen gang borte. Det er rundt deg lik steiner som ligger på bakken. Noen snubler du over. Andre kan du plukke opp og kaste. De ligger der. Hele tiden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å være fri er å være der du hører hjemme: våge å være den du er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

*Men det er ting en mann ikke kan tåle, for gjør han det, har han ikke rett til å kalle seg en mann. "Jeg har en underlig følelse av at jeg hører meg selv på avstand."Og det er når han blir lovet å få frihet og ikke får det. Man kan tåle mye i lang tid. Men til slutt, lik en hest som steiler mot pisken, må du nekte å tåle mer. Når den dagen kommer, sier du: "Nå tar jeg livet mitt egne hender. Ellers er jeg en hund, eller en slange, eller en orm, ikke en mann." *

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Far. Bestandig far.Ingen andre enn han. De andre virket som små greiner og kvister man må få av veien for å komme opp til stammen på det digre, solide treet du har lyst til å klatre opp i. Jeg fikk aldri tak på ham. Den harde trygge greinkløften jeg aldri nådde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde rett og slett vært for redd til å kunne bevege meg. Det var som å gå i mørke og plutselig bli oppmerksom på noe som rører på seg: du kan ikke se noe, og du er ikke helt sikker på om du virkelig hørte det: kanskje det slett ikke er noen egentlig fare: det er bare et varsel, en foruroligende mistanke om at natten ikke lenger er så trygg som du bestandig har trodd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter hvert ble det stor aktivitet blant en del bokelskere for å svare på Haralds utfordring fra New York Times: Hvilken bok utgitt de siste 125 år er den beste? Jeg har nå saumfart boksamlinga mi uten å finne eksakt svar - kandidatene er jo så altfor mange. Dette er ei liste over mine nominerte, forsøksvis inndelt geografisk: Norden, Nord-Europa, Sør-Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Oseania. Om jeg greier å sile ut en "vinner" fra hvert av områdene, vil vise seg.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Utsikt til regn" av André Brink
 • "Ambassadøren" av André Brink
 • "Bilder i sand" av André Brink
 • "Hvit tørketid" av André Brink
 • "Gribbenes land" av André Brink
 • "Djeveldalen" av André Brink
 • "Kolbes reise" av Åge Rønning
 • "En terrorhandling, eller Krepsen venner seg til det" av André Brink
 • "Petter Moens dagbok" av Petter Moen
 • "Lykkens by" av Elie Wiesel
 • "Familien Moskat" av Isaac Bashevis Singer
Alle bokanbefalinger for dette verket