Omtale fra forlaget
Møt de to mest gåtefulle kvinnene i norsk middelalderhistorie i en fascinerende beretning om begjær, klassereiser og maktspill – og om giftmord, hekseri og død. Sigbrit drev vertshus i Bergen da Christian, arvingen til den danske og norske tronen, besøkte byen. Under oppholdet ble Christian betatt av den unge Dyveke, og med moren Sigbrits velsignelse ble hun hans elskerinne. Han tok med seg begge kvinnene til Oslo der de fikk sitt eget hus. Straks han ble konge innlosjerte han dem på et eget slott i København og introduserte dem ved hoffet. Der ble Sigbrit en av de fremste rådgiverne hans, og styrte snart finansene i kongeriket. Hun hadde en viktig rolle i det politiske spillet for å gjenopprette den nordiske unionen ved å gjøre Christian II til konge også av Sverige. Sigbrit kom fra lavere lag, men at hun i tillegg var kvinne, gjorde situasjonen unik. Hun møtte da også sterk motvilje fra den danske adelen og fikk beskyldninger om hekseri rettet mot seg. «… en drivende godt skrevet bok, både morsom og interessant. Den gir også et levende bilde av de gjennombrutale maktkampene i Norden og Norge på denne tiden … Det er på høy tid at fortidens kvinner stiger frem i lyset, og tar sin fortjente plass i fortellingen» Hilde Østby, Aftenposten Øystein Hellesøe Brekke (født 1977) er historiker og forfatter av Knut Alvssons krig. Ridderen som ville erobre Norge (Vigmostad & Bjørke 2016). Til daglig arbeider han med oversettelse. Øystein Hellesøe Brekke er fra Voss og bor i Bergen.
Forlag Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår 2019
Format Innbundet
ISBN13 9788241916908
EAN 9788241916908
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 1500-tallet
Omtalt person Christian II Sigbrit Willems Dyveke Ottikesdatter
Språk Bokmål
Sider 253
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Skulle være høytlesningprosjekt i heimen, men måtte levere boken tilbake før vi ble ferdig. Må låne den på nytt - det var veldig interessant om tiden rundt 1500 og reformasjonen i Norge
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket