Omtale fra forlaget
Med denne romanen avsluttes triologien om Elsi (Små nøkler store rom, 1988 og Poplene på St. Haugen, 1991). I denne boken følger vi Elsi fra høsten 1953, da hun går siste år i gymnasiet, frem til sommeren 1956, da hun ansettes som journalist i Porsgrunn. Etter artium nøder foreldrene henne til å gå et halvt år på husmorskole, som forberedelse til ekteskapet, deretter er hun elev ved Journalistakademiet. Hun forlover seg med Snorre, men bryter etter en tid med ham og prøver å frigjøre seg fra de sosiale konvensjonene. Romanen har klare selvbiografiske trekk.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1994
Format Innbundet
ISBN13 9788202147792
EAN 9788202147792
Serie Elsi Lund (3)
Omtalt tid Etterkrigstiden
Språk Bokmål
Sider 354
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Slutten på en trilogi som for meg var en glede å lese. Personlig fordi min egen mor bodde ved St. Hanshaugen, som Elsi Lund, og vokste opp på samme tid. Mye av det Bjørg Vik beskriver om den tiden har jeg blitt fortalt av min mor. Bjørg Viks trilogi forsterket dette og gjorde at jeg ble enda bedre kjent med min egen mor. For en som også er glad i Oslo ble det en ekstra dimensjon å få et historisk tilbakeblikk på en tid ikke langt unna nåtiden, men med enorme forandringer siden dengang. Kvinneliv. Feminisme. Sosiale forhold. Bjørg Vik skriver godt. En flott leseopplevelse.
Fantastisk bra avslutning av Elsi Lund trilogien. Disse tre bøkene har jeg kost meg med. Vik skriver så levende og engasjerende, at hun har bosatt seg i Porsgrunn, min hjemby er jo ikke noe minus...
Bøkene starter i Oslo i da krigen kommer til Norge er hun 4 år og barndoms skildringene hennes er fasinerende, selv om jeg ikke er kjent i Oslo. Så følger vi henne i gryende ungdom og videre som voksen hvor hun løsriver seg fra barndomshjemmet og får seg jobb i Porsgrunn, mitt første møte med Vik, men det frister til å lese mer...anbefales.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSom tittelen sier, er dette bøker som beskriver/omhandler etterkrigs-Norge. Det finnes mange flere, jeg har valgt ut de som er mest aktuelle for meg.
Listen er satt opp etter tips fra bokelskere. Tar gjerne imot flere.
Tusen takk til alle!
Det er noen bøker som man aldri glemmer.. noen bøker som rører deg dypt - eller som er så spennende at man ikke klarer å legge dem fra seg.
Andre igjen er gode oppslagsverk - som man stadig må se i. Jeg elsker å høre hva andre liker å lese, og jeg finner stadig nye forfattere på denne måten.
Legg gjerne igjen din favorittliste som kommentar! :)
Hilsen Ann Magritt.