Boken forteller om 9.april og skildrer begivenhetene blant politikere, offiserer, soldater og sivile fra time til time, fram mot kongens og regjeringens desperate nei til inntrengerne.
Utgivelsesår 1990
ISBN13 9788205190757
EAN 9788205190757
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Norge
Veldig bra bok, så det er synd forlaget ikke har spandert et register. Uten register blir det tungvint om man ønsker å følge en enkeltperson eller et enkelt sted gjennom boken. Med register ville dette vært en klar sekser!
En historisk begivenhet kan betraktes som en gjenstand man holder i hånden. Man kan snu og vende på den og få frem nye konturer.Eller man kan skifte belysning og få frem skyggelagte trekk.
Se alle bokelskere som følger dette verketSommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!