Det som er mitt

spenningsroman

av (forfatter).

Cappelen 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (84 terningkast.)

675 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Emilie, ni år, blir borte på vei hjem fra skolen. Seks dager senere blir lille Kim kidnappet. Han kommer raskt til rette. Død, med en beskjed festet til liket: Der fikk du som fortjent. Inger Johanne Vik, forsker og småbarnsmor, er like rystet over kidnappingene som resten av Norge. Når førstebetjent i Kripos Yngvar Stubø trygler henne om hjelp til å løse saken, nekter hun. Selv om hun har en fortid i FBI, og både er jurist og psykolog. Inger Johanne er opptatt med sitt. Hun leter etter sannheten i en barnedrapssak fra 1956 , der en gjerningsmann ble tatt, dømt og siden løslatt før tiden, under merkelige omstendigheter. Saken krever hennes fulle oppmerksomhet. Men så forsvinner enda et barn på 20-bussen i Oslo. Med sine kunnskaper om forbryterens psykologi kan ikke Inger Johanne sitte på gjerdet lenger. Gjennom skjebne og tilfeldigheter tvinner de to sakene seg inn i hverandre, og fremkaller et nytt og overraskende bilde. Dette er den første romanen om Vik og Stubø.

Omtale fra forlaget

Anne Holt har innvilget Hanne Wilhelmsen en pause, og har latt en helt ny krimheltinne ta form. I sin nye roman dras en motvillig Inger Johanne Vik ut av sin tilbaketrukne forskertilværelse og midt inn i etterforskningen av en grotesk barnedrapssak.

Emilie, ni år, blir borte på vei hjem fra skolen. Tilbake ligger bare ranselen og en bukett hestehov. Seks dager senere blir lille Kim kidnappet. Han kommer raskt til rette. Død, med en beskjed festet til liket: Der fikk du som fortjent.


Inger Johanne Vik, forsker og småbarnsmor, er like rystet over kidnappingene som resten av Norge. Når førstebetjent i Kripos Yngvar Stubø trygler henne om hjelp til å løse saken, nekter hun. Selv om hun har en fortid i FBI, og både er jurist og psykolog. Inger Johanne er opptatt med sitt. Hun leter etter sannheten i en barnedrapssak fra 1956 , der en gjerningsmann ble tatt, dømt og siden løslatt før tiden, under merkelige omstendigheter. Saken krever hennes fulle oppmerksomhet.


Men så forsvinner enda et barn. På 20-bussen i Oslo, midt i rush-tiden, uten noen har lagt merke til noe mistenkelig. Med sine kunnskaper om forbryterens psykologi kan ikke Inger Johanne sitte på gjerdet lenger. Hun kaster seg inn i etterforskningen. Og gjennom skjebne og tilfeldigheter tvinner de to sakene seg inn i hverandre, og fremkaller et nytt og overraskende bilde.Les utdrag fra boka

Anmeldelser:
«Anne Holts nye roman, Det som er mitt, er en velkomponert og spennende historie med høy temperatur. Kanskje hennes beste bok til nå (...) Men først og fremst byr denne boka på rystende uhyggelig spenning, og et par store overraskelser mot slutten»
Turid Larsen, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen«En velkonstruert og spennende krim»
Aftenposten
Les hele anmeldelsen


«Velskrevet og godt fortalt krim om barn som gjenstand for kjærlighet og hat (...) Anne Holt kan sitt kriminelle håndverk bedre enn de aller fleste her til lands»
Christopher Hals Gylseth, Dagbladet
Les hele anmeldelsen


«Det som er mitt er fremfor alt en spennende bok, av det slaget du ikke legger fra deg særlig lenge før du er noenlunde sikker på hvordan det hele ender opp og sys sammen»
Leif Ekle, NRKP2, Kulturnytt
Les hele anmeldelsen


«Anne Holts ferske krim er lagt i et lavere leie enn de tidligere politiromanene. Den nye, men spakere tonen lyder ekte. Det som er mitt er utvilsomt den beste thrilleren hun har skrevet»
Tone Solberg, Dagens Næringsliv


«Anne Holt sparer ikke på virkemidlene i sin siste bok Det som er mitt. Tema til tross, Holts siste, og kanskje beste bok, finner jeg verken spekulativ eller rå. Den er utrolig spennende, meget uhyggelig og med et sterkt engasjement i aktuelle samfunnsproblemer som fravær av fedre og barnefordelingstvister»
Anne Schãffer, Bergens Tidende


«Dystert og godt fra Anne Holt»
Jon H. Rydne, VG


«Anne Holts nye krim er en av hennes beste» Terningkast 5
Ann Kristin Frøystad, Bergensavisen


«Anne Holt tar med Det som er mitt et godt skritt tilbake mot tronen hun satt på som Norges krimdronning - med en sosial samvittighet»
Knut Fjeld, Østlendingen


«Jeg regner med at vi får høre mer om Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø. De vil bli mottatt med åpne armer i mitt hjem»
Odd Erik Hagen, Oppland ArbeiderbladBokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788202228279

EAN 9788202228279

Serie Cap spenningens mestere

Genre Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 28 39 9 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egentlig bare alt jeg har lest oppigjennom...det som er verdt å nevne riktignok. Hukommelsen min er elendig, så jeg husker sikkert ikke alt en gang=)Mye av dette ble lest sene nattetimer i en liten, blå brakke da jeg jobbet nattevakt som vekter på ubåthavna i Kristiansand, på ferieturer eller under dyna.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det som er mitt ; Det som aldri skjer" av Anne Holt
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Løvens gap - roman" av Anne Holt
 • "Sannheten bortenfor - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Det som aldri skjer - en kriminalroman" av Anne Holt
 • "Død joker - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Demonens død - roman" av Anne Holt
 • "Presidentens valg" av Anne Holt
 • "Pengemannen" av Anne Holt
 • "Mea culpa - en historie om kjærlighet" av Anne Holt
 • "Skyggedød" av Anne Holt
 • "Containerkvinnen - roman" av Kim Småge
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver