Etter at Richard, en velstående lege, har mistet kontakten med søsteren Angela, inviterer han henne og familien på ferie, en hel uke i et vakkert, gammelt hus på den engelske landsbygda. Med seg har Richard ny kone og datteren hennes fra et tidligere ekteskap, mens Angela ankommer i følge med sin umodne ektemann og tre barn hun til tider lurer på om hun i det hele tatt kjenner. Mark Haddon forteller historien om denne uken på landet, slik den oppleves av hver enkelt av personene som er med. Slik blir Det røde huset til et kontrapunktisk mesterverk, der gamle feider, hemmelige drømmer og nye håp veves sammen til én storslått litterær symfoni, et dypt tenkt og sterkt følt portrett av familieliv i en moderne verden. «... en engasjerende og sylskarpt fortalt historie.» Sindre Hovdenakk, VG «Haddon utforsker familiens indre liv og den uunngåelige frustrasjonen og irritasjonen som ofte følger med den søte ferieidyllen.» Stine Okkelmo, KK
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788205457966
EAN 9788205457966
Serie Gyldendal pocket
Det var en større leseglede å lese de to foregående bøkene hans. Han hadde flere gode refleksjoner over ting karakterene opplevde i bøkene, morsommere vinklinger, sære og underfundige betraktninger enn her. Det betyr imidlertid ikke at jeg ikke vil anbefale denne, men skal du lese noe av denne forfatteren vil jeg anbefale en av de to foregående bøkene hans først.
En ganske normal "problematisk-familie-på-tur"-roman. Personlig syns jeg fortellermåten er litt slitsom, men det er driv og spenning i handlingen og Haddon leverer som vanlig.
What doesn't kill me only makes me stronger.
If you can't be alone you join a gang, you drink instead of going home, you marry the first person who comes along because you're scared of going back to an empty house.
They had spent twenty years avoiding one another and he couldn't remember why.
He had always seen his self-suffiency as an admirable quality, a way of not imposing upon other people, but he could see now that it was an insult to those close to you.
How pleased we are to have our eyes opened but how easily we close them again.