Den ensomme polygamisten

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Cappelen Damm 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (20 terningkast.)

55 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Golden Richards er dypt troende, har fire koner og 28 barn. Han er langt inn i førtiårskrisen og blir viklet inn i en affære som kan ødelegge fremtiden til hele familien.

Omtale fra forlaget

Golden Richards, ektemann med fire koner og 28 barn, er langt inne i førtiårskrisen. Familien har vokst til et overdimensjonert minibaroni full av usikkkerhet og rivalisering, og han trekker seg lenger og lenger unna jo større problemene blir.


Brady Udall forteller en tragikomisk historie om en dypt troende mann som, lammet av sorg og kravene fra jobben og familien, blir viklet inn i en affære som truer med å ødelegge fremtiden til hele familien.

Les mer om boken her.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788202333607

EAN 9788202333607

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 536

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 4 4 2 0

Bokomtaler

Denne boka hadde fått gode omtaler i media tydeligvis, og pocketutgaven som jeg har er full av sitater som lover at dette er noe man virkelig må lese, høye terningkast osv... Vel, på side 112 avbrøt jeg. Det ble bare en rotete historie for min del, mistet tråden hele tiden og det fenget meg ikke overhodet. Jeg hater slike bokopplevelser. Det føles virkelig som et nederlag å måtte avbryte. Jeg tror ikke jeg hadde klart å fullføre boka om jeg hadde fått betalt for det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ei rar bok. Heldigvis er ho tjukk, og heldigvis er ho bra skriven, for det tek tid å setje seg inn i eit univers der hovudpersonen Golden Richards har fire koner og 28 barn. Som ein kanskje kan tenkje seg, vert det i ein slik familie ein del forviklingar. Heldigvis møter vi ikkje stemmane til alle desse 32, men vi ser familien gjennom hovudpersonen (far i huset), yngste kone og det av barna som slit mest med å tilpasse seg ein slik storfamilie. Det er sår og sær lesnad, men det er ei bok eg vil anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Golden er familiens overhode med 4 koner og 28 barn. Familien er fordelt på tre hus, og Golden sirkulerer mellom dem når han endelig er hjemme. Golden flykter nemlig fra den store og kaotiske familien sin. Han tar jobber langt unna hjemmene, så han har ukedagene for seg selv. Så forelsker han seg i sjefens kone, og livet hans tar en ny og uventet vending.

Masse humor og uhyre interessant lesning om en livsstil langt fra vår egen. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en utrolig fin bok. Jeg var både litt skeptisk til konseptet og nysgjerrig på hele flerkoneridelen, men boken er så mye, mye mer. Vi får noen glimt tilbake til Goldens barndom og begynner å forstå hvorfor han er den han er. Samtidig som vi i en allvitende synsvinkel følger Golden og Rustys tanker. Det er ikke lett hverken å være en som skal deles på, eller en av mange som skal ha oppmerksomhet. Og de følelsene blir virkelig godt beskrevet. Jeg synes synd på både Golden og Rusty. De er begge fanget i et nett av forventninger og de mangler det de trenger for å bryte ut.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger</a

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei bok, som jeg egentlig ikke blir å anbefale til så veldig mange. Jeg kan ikke si at jeg helt forstår hva forfatteren ønsker med denne boken? Gi et bilde av hvordan det er i mormoner og polygamist samfunn? I så måte håper jeg jo den ikke er så veldig virkelighetsnær. Jeg sitter bare med en besk smak i munnen og tenker at slike samfunn skulle vært tvunget til å bruke prevensjon .....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene er lest en eller to ganger, og har blitt behandlet pent. Ingen eselører, bretter, kluss eller brukket rygg.
Kjøper betaler porto. avslag ved kjøp av flere bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Silkefabrikken Harmonien" av Tash Aw
 • "Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd" av Paul Sussman
 • "Tiden er ilden vi brenner i - roman" av Thomas Marco Blatt
 • "Larrys fest" av Carol Shields
 • "Himmelen er for alle" av Gaile Parkin
 • "Huset i Cloudstreet" av Tim Winton
 • "Guder uten mennesker" av Hari Kunzru
 • "Brottsjøer" av Claudie Gallay
 • "Tre sterke kvinner" av Marie NDiaye
 • "Camp Chippewa" av Nickolas Butler
 • "Valmuekvinnen" av Noëlle Châtelet
 • "Familien Troutmans eventyrlige reise" av Miriam Toews
Alle bokanbefalinger for dette verket