Roland av Gilead støter på tre dører som åpner opp til 80-tallets Amerika. Her slutter han seg til trassige Eddie Dean og modige, ustabile Odetta Holmes, og konfronteres med seriemorderen Jack Mort.
"De utvalgte" er andre bok i Stephen Kings storslåtte fantasyserie "Det mørke tårn". Roland, den siste revolvermann, finner tre mystiske dører på en strand. Hver av dem leder ham til forskjellige personer i New York City. Gjennom disse dørene får Roland utdelt følgesvenner som skal hjelpe ham videre i jakten på Det mørke tårn.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788204124296
EAN 9788204124296
Genre Fantastisk litteratur
Historien rundt Roland og hans ka-tet (skjebnefelleskap) dekker et helt univers, både som episk fortelling, (det vil si at forfatteren har skapt en egen verden hvor handlingen er lagt), og som det universet Kings bøker befinner seg i. Jeg sier at dette er mine favorittbøker, men de er også mange andres favorittbøker. De blir regnet blant de store episke verkene innen fantasy på linje med Ringenes Herre, Harry Potter og Game of Thrones.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg har som mål å få lest en bok annenhver uke. For å måle progresjon samler jeg dem her.