Den største straffen

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.83 (29 terningkast.)

99 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Datteren til den indiske mangemilliardæren Francisco D'Cruz blir bortført i London. Den tidligere politietterforskeren Charles Boxer får oppdraget med å kommunisere med kidnapperne, og aner uråd da kidnapperne ikke krever løsepenger. Etter hvert avdekkes et storpolitisk spill med forgreininger til både Pakistan og India, som truer både D'Cruz' forretningsimperium og Englands forberedelser til OL i 2012. Dette er første bok om den private kidnappingskonsulenten Charles Boxer.

Omtale fra forlaget

Første bok i Robert Wilsons nye serie om den private kidnappingskonsulenten Charles Boxer. Wilson er tilbake i absolutt toppform!

Alyshia D'Cruz lever et perfekt liv. Hun er 25 år gammel, blendende vakker ? og datteren til en av Indias rikeste menn, mangemilliardæren Francisco D'Cruz, og den britiske forleggeren Isabel Marks.
Så blir hun bortført.
Francisco D'Cruz insisterer på at forhandlingene med gisseltakerne, representert ved den mystiske Jordan, skal ledes av Charles Boxer, tidligere militær og mordetterforsker, nå privat ekspert på gisseltakere og bortføringer. Dersom politiet blir blandet inn, betyr det den sikre død for Alyshia. Men saken er for stor, og snart er The Metropolitan Police hemmelig involvert.
Saken blir ikke enklere da Dan og Skin, de to muskelmennene som ble hyret til å bortføre Alyshia, bestemmer seg for å kidnappe henne ? en gang til.
Med Den største straffen har Robert Wilson skrevet en stor spenningsroman. Plottet er stramt og ulidelig spennende, og med overlegen psykologisk innsikt skaper han karakterer vi tror på og identifiserer oss med.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205407886

EAN 9788205407886

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 449

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 5 13 5 3 1

Bokomtaler

Ble skikkelig skuffet over denne. Alt for mange personer involvert og egentlig litt kjedelige karakterer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Første møte med Charles Boxer ...

Robert Wilson er kanskje aller mest kjent for boka; Et lite drap i Lisboa. Nå har forfatteren kommet med en ny krimserie med Charles Boxer i hovedrollen. Charles Boxer har tidligere vært både politietterforsker og soldat. Nå er han frilans som kidnappingskonsulent.

Mye på en gang
I Den største straffen er det veldig mye som skjer. Riksmannsdatteren Alyshia D'Cruz er bare 25 år og lever et bekymringsløst liv i London helt til hun blir kidnappet. Charles Boxer får et oppdrag om å komme i kontakt med kidnapperne og det som er så spesielt med denne kidnappingssaken er at de ikke krever løsepenger, noe kidnappere vanligvis er ute etter. Hvorfor har de da kidnappet henne da de ikke krever penger? Mens Charles Boxer prøver å komme til bunns i det, får Alyshia virkelig gjennomgå. I mellomtiden planlegger London sommer OL. Alyshias far er indisk, og han vil starte en el - bil produksjon. Har noe med alt dette noe å gjøre med kidnappingssaken eller har kidnapperne helt andre motiver? Og vil Charles Boxer klare å løse saken helt alene?

Spennende hovedkarakter
Charles Boxer er en forfriskende person. Han går sine egne veier og gir aldri opp. Han er ikke en helt vanlig fyr. Han har sine egne måter å jobbe på og en spesiell måte å straffe andre på, noen liker det og andre ikke. Han er ikke den som gir opp med det første og som lytter til sine sterke psykologiske innsikter. Og som de andre karakterene i boka har han også sine mørke hemmeligheter.

Selv om innholdet har en handling der mye skjer, oppleves det ikke som rotete eller famlende. Det er bare det at ikke alt var like interessant å lese om. Ikke alle aspektene i boka var like fengslende. At persongalleriet var meget stort, gjorde heller ikke noe. Det ble ikke forvirrende og man blir heller ikke "lost". Forfatteren skriver på en oversiktelig måte og han er meget god når det gjelder miljøbeskrivelser. Det gjør det lett å se for seg stedene karakterene befinner seg.

Den største straffen ble en stor skuffelse og ikke den krimboka man hadde forestilt seg. Det beste var Charles Boxer som var noe annerledes hovedperson i en slik krimbokserie. På grunn av ham blir også neste bok lest. Spennende hovedrolleinnehaver, men ingen fengslende handling. Krysser fingrene for at neste bok i denne serien kanskje er bedre.

PS: Dette er første bok i Charles Boxer serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forstod at persongalleriet i denne boken var stort og det var det. Valgte derfor å notere ned alle personer underveis slik at jeg klarte å følge med. Ellers hadde jeg nok måttet gitt opp etter hundre sider. Så derfor gir jeg denne boken terningkast fem, syns det var spennende og fengende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robert Wilson har skrevet noe av de beste krimbøkene jeg har lest, med handling fra Sevilla og Portugal. Men denne altså, var skikkelig kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er lang. Skriften er liten, tettpakket og proppfull av informasjon. Dette er en tung bok, med mange navn og mange røde tråder. Til tider var det veldig forvirrende hvem som var hvem, hvem som hadde et forhold til hvem og hvem som var på hvilken side. Det ble for mye for meg, for mange å holde rede på. Den er godt skrevet, absolutt, og temaet er spennende. Dessverre ble det for mye som foregikk på en gang til at jeg klarte å henge med. For full anmeldelse, se edgeofaword: Den største straffen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Håper å få pløyd gjennom disse i påsken 2012!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dere finner meg aldri" av Robert Wilson
 • "Mennesketyvene" av Robert Wilson
 • "Slappfisk" av Mark Billingham
 • "Sommeren da alt hendte - kriminalroman" av Tor Edvin Dahl
 • "Brennende spor" av Deon Meyer
 • "Billy Bathgate" av E.L. Doctorow
 • "Cadillac jukeboks" av James Lee Burke
 • "Fryktindeksen" av Robert Harris
 • "Et blått sjal av bly - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Ingen manns land" av Robert Wilson
 • "Den hvite manns grav" av Robert Wilson
 • "Ønsker deg død" av Peter James
Alle bokanbefalinger for dette verket