Død hvis du ikke ...

av (forfatter) og Helene Limås (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2022 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Når tidevannet stiger, er det ingen som hører deg skrike. Kipp Brown, en fremgangsrik forretningsmann og spilleav- hengig, har hatt skikkelig uflaks. Han har begynt å tape store penger. Å dra på fotballkamp sammen med tenåringssønnen for å se favorittlaget deres spille, var ment å skulle være en kjærkommen avveksling. Men det er her marerittet starter. Like etter kampstart støter Kipp på en kunde. Da han snur seg igjen, er sønnen borte. Like etter tikker det inn en beskjed om at han må betale om han vil se gutten igjen i live. Han får også ordre om ikke å ta kontakt med politiet, men ender med å gjøre det likevel, og politietterforsker Roy Grace tar saken. Først later det til å dreie seg om en standard kidnapping. Men Grace skjønner fort at han har å gjøre med kriminell verden hvor reglene er annerledes og ingenting er slik man forventer ...

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9788241957482

EAN 9788241957482

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 2010-2019

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 495

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 3 1 0 0

Bokomtaler

En stund siden jeg leste noe av Peter James, og det var på tide, for han klarer fremdeles å holde spenningen oppe.

Kan fint leses som frittstående
Død hvis du ikke... er bok nummer fjorten i Roy Grace serien, og som vanlig har jeg ikke lest alle bøkene i serien. Jeg har lest den litt av og på. Men likevel kan de fint leses som frittstående, da man blir godt kjent med bakgrunnen til hovedkarakterene.

Roy Grace liker seg der han er i livet sitt. Han har kone, barn og stødig jobb. Han har fridag og er på en viktig fotballkamp sammen med sin ti år gamle sønn, Bruno. Men det hele setter en demper, da han oppdager en mann noen sitter noen seter foran ham, som virker urolig og mistenkelig. Da mannen reiser seg fra setet og forlater stadion, legger han fra seg et kamera på setet, og Roy Grace klarer ikke nyte fridagen. Han mistenker at det godt mulig er en bombe inne i kameraet, i så fall, hva bør han gjøre?

På samme stadion er det en annen far og sønn forhold til stede. Faren er kjent forretningsmann, og før han vet ordet av det, forsvinner tenåringssønnen. Han må dra hjem uten ham, og ting blir verre da det blir beskjed om løsepenger. Problemet er at Kipp ikke er så rik som han kanskje virker som. Han er dessverre spilleavhengig og har for vane å tape store summer. Samtidig blir man kjent med mafiamiljøet, men er det egentlig de som står bak det hele, og hva skjer hvis Kipp blander inn politiet i dette?

Bøkene har ikke blitt kjedeligere
Med tanke på at dette er bok nummer fjorten i en serie, er det godt gjort av Peter James å holde liv i karakterene, og gjøre det hele intenst uten å miste gnisten. Bokserier som varer lenge, blir ofte monotone i lengden, men Peter James skriver på en måte som fremdeles engasjerer og man blir fort knyttet til karakterene man leser om. Likte også å lese fra tenåringsguttens perspektiv, som gjorde saken enda mer realistisk, og man lurer på hva man ville ha gjort selv i en slik situasjon.

Ekstra spennende var det å lese om det mafiamiljøet. Hvordan de kjemper om å bli trodd av politiet, gli inn i samfunnet, og likevel mistenkeliggjøres. Kan de noen gang leve rene liv?

Peter James tar opp gode samfunnstemaer, beskriver det britiske været og landskapet godt og beskriver godt hvordan politiet ikke har tillit hos alle. Bare synd at slutten ble noe for "lett" og hastverksaktig i forhold til resten av boka. Min favoritt av Peter James er fremdeles Levende begravet, og jeg leser gjerne mer av ham.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Død ved første blikk" av Peter James
 • "Før hun forsvant" av Lisa Gardner
 • "Funnet" av Harlan Coben
 • "Elsker deg død" av Peter James
 • "Blodroser" av Margie Orford
 • "Hjemløs" av Trevor Wood
 • "Trenger deg død" av Peter James
 • "En av oss skal forsvinne" av Fiona Barton
 • "Konspirasjonen" av David Baldacci
 • "Jernrosen" av Peter Temple
 • "Begravet" av Sharon Bolton
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
Alle bokanbefalinger for dette verket