Den kalde huden

av (forfatter) og Kjell Risvik (gjendikter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (17 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En værobservatør går i land på ei øde øy et sted mellom Afrika og Antarktis. Her finner han kun en forrykt fyrvokter, mens værobservatørens forgjenger er sporløst forsvunnet. Den nyankomne tenker ikke stort over det, men når det blir natt, hører han underlige, klagende lyder utenfor hytta. Værobservatøren tror kanskje det er geiter han hører, helt til han ser haiskinnet, svømmehuden og knoklene på armen som famler omkring på gulvet gjennom katteluken. Denne romanen er en grøsser om to menns kamp mot sjømonstre som stiger i land om natta og angriper i horder.

Omtale fra forlaget

En grøsser om to menns kamp mot sjømonstre som stiger i land om natten og angriper i horder. En mann går i land på en øde øy et sted mellom Afrika og Antarktis for å tjene som værobservatør i et år. Her finner han kun en hårete og forrykt fyrvokter som mumler usammenhengende, mens værobservatørens forgjenger er søkk vekk. Den nyankomne tenker ikke stort over det og installerer seg i hytta si, mens natten faller på.Underlige, klagende lyder stiger og synker utenfor den peisvarme hytta, og etter hvert kommer stemmene nærmere. Værobservatøren tror det må være geiter, eller kanskje regnet ... helt til han ser haiskinnet, svømmehuden og knoklene på armen, den lange armen som famler epileptisk omkring på gulvet gjennom katteluken.Den kalde huden er en gysende fabel om menneskets møte med en antatt fiende, og har mye til felles med så vel William Goldings Fluenes herre som Karel Capeks Salamanderkrigen. Den kalde huden er vanskelig å kategorisere, umulig å legge fra seg! Albert Sánchez Piñol er født 1965 i Barcelona, Spania. Han er utdannet sosialantropolog og sier selv at antropologien hjelper ham å dissekere, ordne, finpusse og forkaste elementer i historien. Den kalde huden er første bok i en trilogi om monstre og solgte i 50.000 eksemplarer på rappen i Katalonia, uten annonsering. Den har ligget i 100 uker på bestselgerlistene i Spania, og i Tyskland var den oppe i 30.000 solgte eksemplarer etter bare en måned. Boka ble tildelt Grinzane Biamonti-prisen i 2005, som tildeles bøker som omhandler havet.«Setning for setning, elegant, gir Piñols første roman oss en stramt uthugget allegori over menneskelig brutalitet .; både fascinerende og motbydelig.» (Publishers Weekly)

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205342835

EAN 9788205342835

Genre Grøssere

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Antarktis

Språk Bokmål

Sider 225

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 11 2 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Andre utgaver