Den emosjonelle revolusjon

av (forfatter) og Line Monrad-Hansen (illustratør).

Kagge 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (9 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Følelser er helt avgjørende for hvem vi er, og hvilke valg vi tar. Journalist og økonom Kathrine Aspaas inviterer oss til å bruke følelsene som den kraften de er. Emosjonell innsikt er et fortrinn når ny teknologi overtar gamle arbeidsoppgaver. Vår fremste styrke vil være det vi gjør bedre enn maskinene; å være menneske - og medmenneske.

Denne boka er en samfunnsanalyse og et emosjonelt treningssenter. Du får konkrete teknikker for å takle følelser som skuffelse, sorg og skam, og samtidig øke opplevelsen av tilhørighet og livsglede. Vi blir klokere på oss selv og på vår egen tid. Den emosjonelle revolusjon er i gang flere steder i verden. Nå tar vi den til Norge.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788248921226

EAN 9788248921226

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 5 2 0 0

Bokomtaler

I denne boken om emosjoner skriver tidligere kommentator i Aftenposten, Kathrine Aspaas om den emosjonelle revolusjon som hun ønsker å videreføre og videreformidle til sine lesere og de hun holder foredrag for. Hun er journalist og økonom, kommer til syne i boken, og til og med overskygger selve følelsesaspektet boken reklamerer med å skulle ha.

Jeg synes temaet i boken er viktig, men jeg synes ikke Aspaas får fram teamet med tilstrekkelig klar og tydelig tale. Vi får noen viktige drypp her og der om kommunikasjon, hvordan vi kan takle følelser og skam, og hvordan samfunnet burde vært mer bygd opp til å kunne dra nytte av følelsene; det å bl.a. kunne være mer ærlig og tydelige rundt dette. Jeg synes formidlingen allikevel blir overfladisk og noe uklar, og litt mye fokus på Aspaas selv og hennes historier enn på forskning generelt rundt temaet og klare og tydelige tips og tiltak. Hun kunne malt litt mer på hva man kan gjøre selv, men isteden for virker det som om fokuset er litt vel mye på henne og litt lite på hvordan vanlige folk, som kanskje har hatt det mye verre enn henne, kan komme ut av de dype dalene og brønnene de har havnet oppi.

Boken virker i tillegg litt oppstykket, har ikke en tydelig rød tråd og kapitlene går litt for mye i hverandre og man sitter og lurer på om man har lest samme kapittel flere ganger. Boken var ikke noen revolusjon for meg, et godt forsøk, men jeg har lest mer givende bøker rundt emosjoner enn denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en viktig og lettlest bok om et tema vi alle gjerne kan bruke tid på. Fordi - det er følelsene som gjør deg til noe du setter pris på å være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Flykter vi fra følelsene, styrer de oss. Erkjenner vi følelsene, er det vi som styrer dem. Kathrine Aspaas

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Lykke - lyden av applaus med vintervotter og tusen andre ting å bli glad av" av Marthe Landsem
 • "Skjermhjernen - hvordan en hjerne i utakt med tiden kan gjøre oss stresset, deprimert og gi oss angst" av Anders Hansen
 • "Musikk og hjernen - om musikkens magiske kraft og fantastiske virkning på hjernen" av Are Brean
 • "Gå glipp - om begrensningens kunst i en grenseløs tid" av Svend Brinkmann
 • "Syng meg vekk" av Bror Hagemann
 • "Frakoblet - de egentlige årsakene til depresjon - og de overraskende løsningene" av Johann Hari
 • "Hjerteforeldre - de fem enkle stegene som bygger barnets selvtillit og hjelper dem å vokse sosialt, emosjonelt og intellektuelt" av John M. Gottman
 • "Mens du hviler" av Tomas Sjödin
 • "Helserevolusjonen - veien til en antiinflammatorisk livsstil" av Maria Borelius
 • "Det kvinner vil ha, det menn vil ha - den nye forskningen om nøkkelen til lykke hos begge" av John M. Gottman
 • "Hvorfor vi sover - om å utnytte søvnens og drømmenes kraft" av Matthew Walker
 • "Piken fra Piemonte - roman" av Fioly Bocca
Alle bokanbefalinger for dette verket