De glemte pikene

av (forfatter) og Camilla Eikeland-Sundnes (oversetter).

Tiden 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (42 terningkast.)

117 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den sjuende boka om Louise Rick, men den fjerde på norsk.

Omtale fra forlaget

I en skog på Sjælland blir liket av en kvinne funnet. I følge rettsmedisinerne har hun vært død i et døgn, og et stort arr på den ene siden av ansiktet burde gjøre det lett å identifisere henne. Men ingen har meldt henne savnet, og kriminalassistent Louise Rick har ingen spor. Hvem er hun?

Etter at et fotografi av kvinnen offentliggjøres, blir Louise kontaktet av et vitne som mener det må være Lisemette, som hun for mange år siden hadde som pasient på Eliselund, en anstalt for psykisk utviklingshemmede. På den nå nedlagte institusjonen, venter en ny overraskelse blant de gamle journalene. Det som skjedde på Eliselund viser seg å ha klare forbindelser med drapet, og Louise får hastverk med å finne ut hvordan det henger sammen, før det er for sent.
Etterforskningen ripper opp i gamle sår, også for Louise selv, som konfronteres med hendelser hun har gjort alt for å glemme.
SARA BLÆDEL (f. 1964) er Danmarks store krimdronning, og bøkene om Louise Rick er blitt solgt i millionopplag, og oversatt til en rekke språk.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788210052460

EAN 9788210052460

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 350

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 22 14 3 0 0

Bokomtaler

Har ikke lest noe av denne forfatteren før, men kanskje det blir flere etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok med sterke virkemidler. På slutten av boka, der hele sammenhengen faller på plass, går det ordentlig opp for leseren hvilken hjerteskjærende og dypt umenneskelig historie man her er blitt presentert for. Men forfatteren nøyer seg ikke med dette. Hun smører tykt på. Underveis hører vi om druknede småbarn og så mange voldtekter og drap at det halve kunne vært nok. Stilt opp mot denne grusomheten virker den noe latterlige bihistorien om politikvinnens geskjeftige venninne som ryker uklar med både tilkommende ektemann, prest og håndverkere, ganske så malplassert. I mine øyne virker sammenstillingen av det grotesk brutale og det lett latterlige og hverdagslige som et uoverskridelig stilbrudd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god krimbok med overraskende vendinger. Dette er ikke en bok for sarte sjeler. Boken handler om krimetterforskeren Louise som etterforsker en sak om funnet av et kvinnelik. Det viser seg at kvinnen som ble funnet død er en pike fra en anstalt for psykisk utviklingshemmede. Denne piken ble rapportert død for mange år siden. Louise må nå finne ut hvordan det henger sammen at en allerede død og begravet kvinne dukker opp død i skogen mange år etter den angivelige begravelsen. Etterforskningen fører til mange overaskende hendelser, flere dødsfall og tildels grove skildringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun kunne nok risikere å ende sine dager alene, men det var konsekvensen av at hun tidlig hadde besluttet at hun ikke lenger skulle knytte seg for tett til noen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...] men i visse tilfeller kan folks svake sider også vise deg å være deres styrke.[...]

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dødssporet" av Sara Blædel
 • "Bare ett liv" av Sara Blædel
 • "Trøsteren - kriminalroman" av Karin Wahlberg
 • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
 • "Hilsen fra Rexville - roman" av Susanne Staun
 • "Øyesten" av Jakob Melander
 • "Kall meg prinsesse" av Sara Blædel
 • "I dødens skygge" av Helene Tursten
 • "Liv" av Mikaela Bley
 • "Den svarte vinteren" av Marianne Cedervall
 • "Inntrengeren" av Håkan Östlundh
 • "Til døden skiller oss ad" av Ingrid Elfberg
Alle bokanbefalinger for dette verket