Den svarte vinteren

av (forfatter) og Ellen Karine Berg (oversetter).

Pantagruel 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (15 terningkast.)

36 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Mirjam og Hervor.

Omtale fra forlaget

Hva om tankekraft kan brukes til å drepe? Det blir en dramatisk sommer i den lille gotlandske byen Kajpe Kviar. Tre menn dør med bare noen ukers mellomrom. Etter hvert dødsfall sitter to kvinner i et gammelt kapell og feirer med champagne og snitter. Det er den jordnære legen og prestedatteren Mirjam og hennes barndomsvenninne og rake motsetning, Hervor. Oppmuntret av Hervor, bruker Mirjam tankekraft og kvinnelist for å hevne seg på de tre mennene som har gjort henne ille. Men er tankens kraft så sterk, eller gir noen skjebnen en hjelpende hånd...? Les første bok i serien om det umake venninneparet Mirjam og Hervor - en spennende og uventet historie med "Thelma & Louise"-sjarm. Dette er en varm og finurlig bok, full av humor og spenning. Død og deilig svensk småbysjarm! Og svina? De får som fortjent... "Herlig sjarmerende krim med masse humor og festlige dialoger! Anbefales på det aller varmeste." - mk-blogg.no. "Imponerende og herlig! Gleder meg allerede til neste bok om Mirjam og Hervor." - Beathe Solberg, beathesbokhylle.blogspot.no "Agatha Christie-finurlig" - M-Magasin "En gripende, varm og morsom debutroman"- MåBra "Herlig makaber debutroman som imponerer" - Skånskan "Spennende og uventet historie, herlige miljøer og sterke karakterer. Jeg gleder meg til resten av serien!" - Susanne Blick, SKTF-Tidningen. "Vidunderlig!"- Birgitta Delbrand, Året Rundt

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788279005735

EAN 9788279005735

Serie Mirjam og Hervor (2)

Genre Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 8 6 1 0 0

Bokomtaler

Den Svarte Vinteren er frittstående oppfølger til boka Dødsønsket. Her fortsetter historien om Hervor og Mirjam, den ene lege og den andre heks! To vidt forskjellige mennesker som er blitt gode venninner.
I Den Svarte Vinteren møter vi dem i Hervors hjembygd i Lappland.
En kjent operasanger, Ralph, ankommer den lille bygda og flytter inn på det gamle hotellet, som har stått tomt i mange år, noe som får innbyggerne til å spekulere på hva han skal der. Bedre blir det ikke når hans kjæreste Eric ankommer tettstedet. Samtidig som en dyster hemmelighet blir oppdaget på hotellet, er det noen i bygda som slår seg sammen for å få vekk de to mennene på hotellet. Heldigvis har Ralph og Eric to gode hjelpere i Mirjam og Hervor.
Denne er bedre enn Dødsønsket, som jeg likte ganske bra. Men denne er spennende, underholdende, vittig og rett og slett god :)
Du trenger ikke å lese Dødsønsket før du leser denne, du får med deg alt uansett. Men du blir bedre kjent med Hervor og Mirjam om du gjør det. Jeg liker de to karakterene veldig godt. De er to gode damer som vil alle vel....men når de møter mennesker som vil andre vondt er de ikke sene om å ta seg av det. Og siden Hervor er synsk og heks, og Mirjam har evner hun ikke liker å bruke har de sine egne måter å ordne opp på
Kosekrim er det noen blogger som skriver om denne boka, og det skal jeg være enig i. Den er koselig, men samtidig ganske så spennende. Man må bare lese for å se hva som skjer. Dette er en sånn bok du kryper opp i godstolen med og glemmer verden for en stund :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er fin krim. Stille og rolig og forsiktig krim som en kan slappe av med, kose seg med og fortape seg i. De er to hyggelige krimbøker som handler like så mye om livet som om døden. Det er bøker om to svært ulike kvinner som også er to svært nære venninner. Om deres rettferdighetssans og vilje til å gjøre det gode. Samtidig som de overhdet ikke tåler ondskap og urettferdighet og legger drastiske planer for å bli kvitt dem som driver med slikt. Først og fremst er det to gode bøker og jeg håper det kommer flere om Mijam og Henvor!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De dødes natt" av Monika Steinholm
 • "Hvor er alle jentene nå?" av Leena Lehtolainen
 • "Brevet til kongen" av Tonke Dragt
 • "Englegift - thriller" av Susanne Ayoub
 • "Bekymringsmelding for Hanna Tidemann - roman" av Jon Krog Pedersen
 • "Høyt henger de - thriller" av Eva Joly
 • "Håpefulle hjerte - en Kristian Swane-krim" av Jakob Knudsen
 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "Dødsønsket" av Marianne Cedervall
 • "Den som leter" av Amanda Kyle Williams
 • "De gudløse" av Naomi Wood
 • "Tusen etasjer høy" av Katharine McGee
Alle bokanbefalinger for dette verket