Hvem husker ikke advokat Hermansens spontane turnoppvisning på T-banen eller fakiren El Jucans sang og show? Mange minnes også Sving Deg, Luse-Frantz og Homansbyens Dronning fra 40- og 50-tallets Oslo. Byoriginalene er byens små fargeklatter, personer som tør å stå opp mot normer og retningslinjer både når det gjelder antrekk og væremåte. Boka gir deg historien bak kallenavnene og ansiktene.
I tillegg til personene som ble presentert i forrige utgave fra 2008, møter vi denne gangen blant annet Blomster-Ole, Appelsin-Herman, Montgomery og Ole-Bjørn. Boka omtaler også Ole Kopreitan, Pål Jensen, Renald Antoinette og Lars Poverud som gjør og gjorde livet på Karl Johans gate litt muntrere. Boka er en utvidet og gjennomrevidert utgave av boka med samme tittel som kom i 2008.
Forlag Frie fuglers forlag
Utgivelsesår 2019
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid 2000-2009 1900-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket19 bokelskere følger dette verket.