Boken inneholder brev sendt til tidligere helseminister Ansgar Gabrielsen. Brevene gir innsikt om hvordan utslitte og syke mennesker ønsker å bli behandlet, og representerer viktige innspill til forbedring av helsetjenesten. Forfatteren har satt brevene inn i en faglig og politisk sammenheng. Har litteraturliste.
Hvordan opplever mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende møtet med helsevesenet? Mer enn 1 100 pasienter og pårørende innen psykisk helsevern skrev personlig til tidligere helseminister Ansgar Gabrielsen da han var statsråd i 2004-2005. Brevene vitnet om krenkelser, mangel på respekt, frihetsberøvelse ved tvang og om fattigdom og ensomhet. Om ikke å bli hørt. Ikke bli sett. Dette er bakgrunnen for boka .Brev til en minister..
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788205382367
EAN 9788205382367
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketOrdet "forbryter" bør ut av ordboken vår. Eller så er vi alle forbrytere. "Den av dere som er uten synd, kan kaste den første stein" Og det viste seg at ingen torde kaste steinen på den syndefulle skjøgen. Som en fangevokter sa en gang: "Alle er forbrytere i hemmelighet". Det er en dyp sannhet i dette som ble sagt halvt på skjemt. Vær derfor gode kamerater.
Mahatma Gandhi, 1958
Ruslet rundt i solskinnet og tittet innom bruktmarkedet i Råde. Jeg ruslet ut med 50,- mindre og en full pose med godsaker.