Avklaringene er en original historie om et far–sønn-forhold, men også en tankevekkende psykologisk roman om behovet for å få avklart store spørsmål i egen tilværelse. Ikke minst er det et spenningsladet krimdrama, hvor et gammelt og et nytt mysterium kobles sammen til en thrilleraktig avslutning. Oslo 14. august 2012: Den 22 år gamle idéhistoriestudenten Vegard får en telefon om at hans far ligger døende på Hamar sykehus etter en trafikkulykke. Bilisten er sporløst forsvunnet og omstendighetene forblir uklare. Vegard har ingen søsken og må fra start søke to store avklaringer alene: Hvem var faren egentlig? Og hva skjedde da han døde? Skjult i fortiden ligger et 25 år gammelt krimmysterium som den stille og snille faren aldri pratet med sønnen om. Var det faren selv som drepte sin kjæreste på en hyttetur ved Hamar – eller var det en av de fem andre ungdommene som var til stede? Tragedien fra 1986 har preget veien videre også for drapsofferets familie. Hennes unge niese blir etter hvert Vegards følgesvenn i jakten på sannheten. Også forholdet mellom de to blir etter hvert et spørsmål som trenger avklaring.
Utgivelsesår 2019
ISBN13 9788202639952
EAN 9788202639952
Genre Krim
Jeg "leste" lydbokversjonen av denne boka, og den fungerte godt som lydbok. Ut fra andre omtaler jeg har lest fra denne boka kan det faktisk hende den passer best som opplesning.
Jeg likte plottet og spenningsoppbyggingen, men synes det hele falt sammen litt mot slutten. Dialogene ble også veldig stive og gammeldagse. De passer i K2-serien, der handlingen er lagt 50 år tilbake i tid, men ikke når handlingen utspiller seg på 2000-tallet. Unge voksne snakker ikke slik som hovedpersonen i boka, selv ikke de som er selvtitulerte nerder.
Likevel: jeg ble underholdt og kan anbefale lydbokversjonen.
Hadde denne vært lagt til 50-60-tallet, hadde jeg kanskje godtatt personskildringene og dialogene. Nå blir det veldig, veldig rart. Men også veldig Lahlum og det har jo en egen sjarm. Men denne gangen synes jeg ikke plottet holdt, heller. Nesten, men det svikta totalt mot slutten.