Anarchy in the UKR

av (forfatter) og Dagfinn Foldøy (oversetter).

Pax 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.53 (15 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"Anarchy in the UKR" er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. I en reise som i like stor grad speiler hans egen generasjons oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall som fortidens anarko-kommunistiske helter, oppsøker romanens forteller kjernestedene for Øst-Ukrainias anarkistiske historie. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina fra 1980-tallet til i dag. Vi hører om haiking, film og musikk, om togstasjonen som småbyens samlingssted, om unge menns første møter med alkohol, om statuene som hyller kommunismens fedre, industripalasser og andre sovjetiske praktbygg, universiteter, nasjonalpoeter og demonstrasjoner.

Bokas siste del, «Dagbok fra Luhansk» er fra april-mai 2014, ti år etter at romanen er skrevet. Her skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina, i et Ukraina i krig. Han forsøker å forstå hva som nå har skjedd, og reflekterer over det han ser, uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i venner eller fiender. Han søker forståelse og ikke fiendskap, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr for menneskene og hvorfor den er nødvendig.

En uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i vårt nære Europa, fra en viktig og særpreget forfatter. "Anarchy in the UKR" er den første boken som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Den åpner et vindu til en virkelighet vi hittil bare har kunnet høre bruddstykker om i internasjonale nyhetsmedier, på en måte bare virkelig kraftfull litteratur kan klare.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788253039237

EAN 9788253039237

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 1980-1989 2010-2019

Omtalt sted Ukraina

Omtalt person Serhij Zjadan

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 4 6 2 0

Bokomtaler

Det handler om Ukraina. Fra 80-tallet og fram til 2014. Man får innblikk i en oppvekst både før og etter Sovjets fall. Det er et puslespill med brikker på vidvanke, og ikke alt er like lett å forstå seg på. Allikevel er det sterkt å lese om, nå da mange stedsnavn er kjente, også for oss i Vesten; Luhansk, Donetsk, Kharkiv.
For siste del av boka omhandler det som er kjent - de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina våren 2014.

Rå og særpreget. Likte siste delen best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min omtale av Anarchy in the UKR. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Snodige folk, tenkte jeg, de bor her i denne avkroken, uten kafé og uten høyttalere, uten horer og Chupa Chupser, de sitter rundt i husene sine, de stenger seg inne, de jævlene, alt er lukket og låst, og så glor de på TV til det blir morgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar