Cinder

av (forfatter).

Puffin 2017 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (40 terningkast.)

94 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

A forbidden romance.A deadly plague.Earth's fate hinges on one girl . . .CINDER, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She's reviled by her stepmother and blamed for her stepsister's sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kai's, she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evil queen - and a dangerous temptation. Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth's future.This is not the fairytale you remember. But it's one you won't forget.

Bokdetaljer

Forlag Puffin

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9780141340135

EAN 9780141340135

Serie The lunar chronicles (1)

Genre Science fiction

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 19 9 6 0 0

Bokomtaler

Leste ut denne boken for noen minutter siden, og reaksjonen min rett etterpå er kort sagt: WOOOW! Jeg kan ikke si at jeg ikke har lest noe lignende tidligere, fordi denne boken er inspirert av historien om Askepott. Men likevel er den sååå ulik, og jeg eelsket den! Den er spennende, veeldig god beskrivelse av denne dystopiske verdenen og det var gode beskrivelser av spesielt hovedpersonene.

Det var litt tregt i begynnelsen, men det kan ha noe med at jeg slet med engelsken. Jeg har ikke lest engelske bøker på sikkert 1-2 år, og er derfor litt rusten. Men etter 3-4 kapitler var jeg helt inn i boken!

Det som trekker litt ned er dessverre at den er litt forutsigbar. Jeg hadde noen tanker om hva som eventuelt kunne skje videre i boken, og de fleste av tankene var korrekte. Så litt forutsigbar kan man si, men likevel så spennende! Anbefales på det sterkeste dersom du har en kjærlighet for klassiske eventyrene, men likevel elsker dystopia og science-fiction ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke så lenge siden jeg satt foran pc'en og bestilte The Lunar Chronicles på nettet. Jeg hadde lenge visst om denne serien, og synes de hørtes og så fantastiske ut. Så jeg måtte kjøpe de! Jeg angrer ikke i det hele tatt og jeg er så glad for at jeg har disse bøkene i bokhylla:)

The Lunar Chronicles er en serie som skal bestå av fire bøker, og de er basert på eventyr. Ja, du leste riktig. Disse bøkene er "fairytale-retellings". Marissa Meyer bruker kjennetegn fra eventyr og tar dem med i bøkene sine. Cinder er basert på Askepott, Scarlet er basert på Rødhette, Cress er basert på Rapunzel og den siste boken som kommer ut i høsten 2015 er basert på Snøhvit.

Jeg likte Cinder utrolig godt. Boka er veldig interessant, spesielt siden den er satt i fremtiden i New Beijing, og inkluderer cyborgs, androids, hovers osv. . . En veldig interessant sci- fi verden som jeg ikke kan vente med å utforske mer.
Som jeg skrev, likte jeg boka veldig godt. Men den fylte faktisk ikke helt forventningene mine. (Det kan kanskje ha noe med at jeg hadde en sor "book-hangover" etter forrige bok jeg leste.) Siden det er så mange som har sagt at denne boka er fantastisk, så hadde jeg skyhøye forvenintinger, noe som kanskje ikke var så lurt. Jeg hadde håpet på litt mer action og spenning, men det var det ikke så mye av. Det kan også ha noe med at jeg hadde alle tentamenene mine mens jeg leste Cinder, som gjorde at jeg ikke kunne sette meg ordentlig inn i boka.

Tilbake til det positivet, Jeg liker veldig godt ideen om at det mennesker som har flyttet til månen, og som nå er et eget folkeslag. De kaller seg selv "Lunars". Noe som er spesielt med dem, er at de kan kontrollere bioenergien til folk. Da kan the Lunars få dem til å innbille seg ting eller få dem til å gjøre som de vil. De blir omtalt som forferdelige mennesker, spesielt dronningen deres, Levana. Hun er bare, ugh! Hun drepte niesen sin bare får å få dronningtittelen!
I tillegg synes jeg at Marissa Meyer har skapt et veldig troverdig og interessant verden, noe som får meg til å lese videre.

Men jeg synes at boka er litt forutsigbar. Det er lett å gjette seg til hva som kommer til å skje, og det ødela litt. Mange av hendelsene i boka kom ikke som sjokk akkurat, noe som forfatteren sikkert hadde håpet på. et er flere som også mener at boka er ganske forutsigbar. . .

Jeg elsker omslaget til Cinder, fordi den passer veldig bra. Boka er basert på Askepott, noe du kanskje kjenner igjen hvis du ser på skoen. Man kan også se at foten er har mekanisk, som passer til Cinder, hovedpersonen. Hun er jo cyborg. Skikkelig enkelt, men utrolig kult omslag!:)

Cinder er en veldig god bok, og jeg anbefaler den virkelig. Jeg angrer nå litt på at jeg leste akkurat denne boka da jeg hadde tentamen, men pytt pytt. Anbefales!:)
Ble opprinnelig publisert her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

The doctor wagged a finger at her. "You should be grateful your surgeons took such care."
"I'm sure I'll feel much more grateful when I find a guy who thinks complex wiring in a girl is a turn-on."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bokbloggen The Broke and the Bookish har en ukentlig tirsdags-utfordring som går ut på å lage lister med ulike temaer. Denne uken har en av bloggene som deltar, Books are Magic
tatt utgangspunkt i utfordringen, og spisset tema"et til Fairy Tale Retellings, noe jeg synes høres gøy ut. Jeg lager derfor en liste her over de bøkene som ble listet opp.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

2016 i bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Cress (Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "Cress" av Marissa Meyer
 • "Fairest - The Lunar Chronicles" av Marissa Meyer
 • "Winter" av Marissa Meyer
 • "Winter (The Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "Scarlet (Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "Anna Dressed in Blood" av Kendre Blake
 • "Prodigy - A Legend Novel" av Marie Lu
 • "Profetien" av Maggie Stiefvater
 • "An Ember in the Ashes" av Sabaa Tahir
 • "The Dream Thieves (The Raven Boys #2) (Raven Cycle)" av Maggie Stiefvater
 • "Jellicoe road" av Melina Marchetta
Alle bokanbefalinger for dette verket