Adrian Posepilt er første del av en romantrilogi, og handlingen er lagt til Trøndelag i årene omkring 1700. Vi følger fattigutten Adrian gjennom et omtumlet liv i det gamle Trondheim fram til han forlater byen som 15-åring. Boka gir et bilde av nøden i Trøndelag i årene omkring 1700, og vi møter menneskelig fornedrelse, fengslende skjebner, dramatikk og kjærlighet.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 1997
Format Kassett
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1700-tallet
Omtalt sted Trøndelag
Denne pocketboka kom jeg over ved en tilfeldighet, hadde hørt boktittelen før og derfor ble den med meg hjem.
Handlingen foregår i slutten av 1600 tallet i Trondheim. Der blir en liten nyfødt gutt funnet på en trapp av en gatepike som bor sammen med likesinnede i Verkhuset, som det ble kalt. Vi følger denne gutten som heter Adrian framover til han er ungdom.
Her får en et innblikk i den tids mennesker som ikke levde på solsiden, det er nesten som å lese en dokumentar. Koste meg med boka sammen med de menneskene i sine miljøer.
Med humor og alvor tegner forfatteren et usminket bilde av forholdene i denne fortellingen.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket38 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketMestselgende litteratur i Norge på 1950-tallet. Alle sjangre.
Listen er sortert i tilfeldig rekkefølge og er ikke komplett.