Omtale fra forlaget
Hvor godt kjenner vi egentlig fortellingene om
Jesus? Og hva kan vi lære av dem? Ateisten Bjørn
Stærk skriver om Jesus for at vi skal forstå hva
han har betydd for oss. Er det noen av de kristne
ideene om synd, tro, ydmykhet, veldedighet og
seksualmoral som er relevante for mennesker som
ikke tror?
Mange tror de vet hva evangeliene om Jesus
handler om: En mild moralfilosof som helbreder
mennesker og oppfordrer til nestekjærlighet. Men evangeliene er blant de mest eksplosive bøkene i historien. De forteller om en radikal refser og predikant, som ønsket å revolusjonere verden. Hvem ville Jesus vært hvis han dukket opp i dag? Bjørn Stærk presenterer oss for en nåtidig Jesus, som er ganske annerledes enn vi forestiller oss. Og ikke bare fordi hun heter Mona.
Forlag Humanist forlag
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788282821360
EAN 9788282821360
Språk Bokmål
Sider 360
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ein kan leika seg gjennom kyrkjehistorien med ein ateist utan trong til propaganda. Boka får sekser frå meg. Kanskje er eg predisponert for slik ei saftig bibelutlegging som Stærk driv med. Eg er utdanna teolog og praktiserande predikant. I mine lågkyrkjelege kretsar kan ein snakka om "sprengkrafta i Guds ord". Her er post-kristne Stærk knallgod. Så god at eg ville hatt han til å preika i kyrkja (om eg berre fekk runda av preika for han...) Han grip Jesu radikale ord, som er langt frå den snille læraren mange sekulære ser på han som. Jesu ord er fulle av kraft, også for ateisten Stærk. Kraft i den forstand at orda hans har sett menneske i brann i 2000 år. Kraft i den grad orda frå Jesu munn er fulle av paradokser, overdrivingar og spissformuleringar, slik alle vesentlege stormenn har halde seg for gode til systematisk tørrprat.
Les og bli bergteken!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDe som ikke skjelver litt ved tanken på nye religiøse retninger, er de som tror at det bestående er udødelig. At ragnarok aldri kommer. Men det gjør det. Igjen og igjen.
For det er lett å si at folk skal få tro hva de vil, så lenge de tror omtrent som deg. Men tenk om de lar seg forføre av noen du ser på som fanatikere og svermere?
Når du har to bevegelser, en som sitter i et ærverdig bygg og venter på konvertitter, og en som går ut på gata og griper tak i alle den ser, så er det den som går ut på gata som vinner.
Religionshistoriens mørke hemmelighet er at undertrykkelse fungerer. Du kan knuse en idè - til og med en hel religion - ved å nådeløst fengsle, torturere og henrette de som tror på den. Men du må gjøre det ordentlig, slik du slukker en storbrann.