1900

morgenrød

av (forfatter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (241 terningkast.)

1033 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mot en fargerik bakgrunn, med unionsoppløsning i 1905, streik og politiske motsetninger på 1920- og 30-tallet, tegnes et vell av menneskeskjebner. Erotiske bånd knyttes og brytes, mennesker fødes og dør, og bakom ligger hele tiden en mordgåte fra nyttårsnatten 1900. Dette er første bind i Staalesens trilogi om det 20. århundre.

Omtale fra forlaget

Første bind i Staalesens storslagne hundreårstrilogi. Den første natten i det 20. århundre blir konsul Carl August Frimann brutalt slått ned og drept. Saken blir etterforsket og får sin tilsynelatende oppklaring. Men var det egentlig slik det skjedde? Terningkast 6. «Det er bare å gi seg over, for Gunnar Staalesen er en strålende forteller.»

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205277588

EAN 9788205277588

Serie Bergenstrilogien (1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 531

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

58 118 44 15 4 2

Bokomtaler

En favorittbok, god historiefortelling

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første bok i serien, den første halvdelen av boka er spanande, men interessa dabbar av, for mange personar og eg vart overraska over det eg meiner er ganske slapt språk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

19-århundre trilogien 1

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inspirert av en morsom tråd på Facebook-gruppen "Hva leser du akkurat nå?" samler jeg her noen utvalgte titler som har farger i seg, og som jeg enten har lest og synes er bra, eller ønsker å lese. Det holder altså ikke å bare være en farget tittel ^^


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker eg har lest og leser nå dette året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "1950 - high noon" av Gunnar Staalesen
 • "1999 - aftensang" av Gunnar Staalesen
 • "Hekseringen - sju fortellinger om Varg Veum" av Gunnar Staalesen
 • "Som i et speil - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Begravde hunder biter ikke" av Gunnar Staalesen
 • "Tornerose sov i hundre år" av Gunnar Staalesen
 • "I mørket er alle ulver grå" av Gunnar Staalesen
 • "Bukken til havresekken ; Din til døden" av Gunnar Staalesen
 • "Falne engler" av Gunnar Staalesen
 • "Skriften på veggen" av Gunnar Staalesen
 • "Bitre blomster" av Gunnar Staalesen
 • "Din, til døden" av Gunnar Staalesen
Alle bokanbefalinger for dette verket